Hírek - Téli kéz-és körömápolási tippek


A téli hideg időjárás viszontagságainkat kitett testrészünk egyértelműen a kezünk. A kéz és a köröm ápolása különösen fontos a hideg időszakban. A kezeknek sokkal több ápolásra van szüksége, mint más testrészünknek, hiszen nem csak, hogy azt használjuk a legtöbbet, de a bőrünk is sokkal vékonyabb rajta, mint máshol.

A kézápolás egyik legfontosabb pontja az alapos kézmosás, hiszen ezzel eltávolítjuk a baktériumok nagy részét róla és felkészítjük a későbbi hidratálásra. 

Fontos, hogy  hidratálásnál figyelembe vegyük a kinti időjárási helyzetet, valamint  abőr állapotát is. 

 

A paraffinkezelés egy hatékony módszere a téli kézápolásnak. 
A meleg paraffinos kézápolás jótékony hatással van a bőrre, az izületekre és a körömre. Rendkíüli hőtárolásának köszönhetően a paraffin, akár csak a szauna fokozza a vérkeringést, erősíti a kötőszöveteket és tágítja a pórusokat. Ezáltal lehetővé teszi a bőrtáplálőhatású hidratálókrémek teljes felszívódását. Különböző illatai pedig nyugató és kellemes hatást biztosítanak. 

 Ha száraz és repedezett is esetleg a bőröd, akkor a BB Organic Luxory kéz- és lábápolókrém a legjobb választás rá. 
A-, E- és F vitaminokban gazdag krémünk elősegíti a sejtregenerációt, védi és hidratálja a bőrt. Argán olajat, jojoba olajat, kókuszolajat és shea vajat tartalmaz, amiknek köszönhetően bársonyos tapitású lesz kezed. 

A kézkrémen kívül hasznos lehet még a bőrradír is. 
A BB Organic Luxory Bőrradír mangó illattal igazán különleges élményt nyújt. 
Puhává és lágy tapitásúvá teszi a bőrt a kezeken, de akár a lábakra is lehet használni. 

 

Ha nem csak a kézbőr, hanem a körömágy is repedezett, akkor a vitaminos bőrolaj a megfelelő megoldás rá. 

A BrillBird CUTICLE olajok nem csak hidratálnak, de intenzív illatuknak köszönhetően a kezeiden is órkig illatozni fognak. Masszírozd a körmödkörüli bőr részekbe esténként, az utolsó kézmosást követően és már reggelre láthatóbb lesz a változás.