Mi lehet egy sikeres körömszalon titka?
Daróczi Kata Brillbird Referencia szalon tulajdonost faggattuk a kezdetekről:

BB: Mióta dolgozol körmösként?

DK: A kézápoló-, Műköröm építő bizonyítványomat 2012-ben szereztem, akkor a kisfiam születése miatt egy kis időre szünetre kényszerültem. 2014-ben kezdtem el újra ezzel foglalkozni és igazából innentől számítom, hogy egyáltalán elkezdtem a körmös szakmát.

 

BB:  Miért választottad ezt a szakmát?

DK: Ezt a szakmát egy véletlen folytán választottam, a körmösöm elköltözött és úgy döntöttem nem megyek máshoz, hanem majd én is megtanulom inkább. Mindig is szemeztem valamelyik szépségipari szakmával, így lettem körmös.  A BrillBird termékeit pedig azért választottam, mert kipróbálás után nekem nagyon bevált a minősége, tartós megbízható márka, nagyon szép igényes kiszerelésben van.

BB: Mi a fő célod a szalonban?

DK: A szalonban már ketten dolgozunk, a fő célom a márkához hű minőségi munkát kiadni a kezem közül.

Referencia szalon tag azért lettem, mert szerintem jó dolog tartozni egy szuper csapathoz és ezzel együtt egy csomó marketinges előnye is van, nem beszélve a vele együtt járó kedvezményekről! 

A tudásom tanfolyamokon fejlesztem, igyekszem mindig a legjobbaktól tanulni. A szakmai mottóm:

 "Ha sikeres akarsz lenni, a dolog nagyon egyszerű. Érts ahhoz, amit csinálsz! Szeresd, amit csinálsz! És higgy abban, amit csinálsz! Igen, ilyen egyszerű ez.” (Will Rogers)

BB: Mi volt a legnehezebb a szalon kialakításában?

DK: A szalon kialakításában nem szembesültem nehézségekkel, mert az ötletek csak úgy dőltek belőlem a hely adottságai miatt. Egyébként is szeretek, hogy úgy mondjam lakberendezni.

Kata körmös lapja:

http://www.brillbird.hu/mukormos/daroczi-katalin-mukormos-2739

Érdekel a referencia szalon program?  ITT OLVASHATSZ RÓLA

 

8 tipp a szalon kialakításához:

1. A vonzó bejárat elengedhetetlen. Mivel ez az első dolog, amit a vendégek látnak így egyértelmű az első benyomás.

2. Ha van rá lehetőség érdemes kialakítani egy kényelmes kuckót/sarkot, ahol a vendég várakozhat. Egy színes szőnyeggel feldobva, még az egyszerű szék is meghittebb.

3. A színek energiákat közvetítenek, határozd meg színekkel milyen kisugárzást adsz a szalonnak! Az izgalom, a kreativitás támogatására lilás árnyalatok, a művészi gondolatokhoz inkább a világos rózsaszín és narancs passzol. A tompább világítás nyugalmat áraszt, az élénk világítás pedig frisseséget ad. Természetesen a munkaasztal megvilágítása a szem védelme érdekében, a legfontosabb.

4. Virágok: Cserepes és virágos növények, friss és tiszta levegőt is kölcsönöznek - feltéve, hogy megfelelően tudjuk gondozni:).

5. Győződjünk meg róla, hogy a törölközők, ülőpárnák tiszták. Magától értetődőnek tűnik, de könnyen előfordul, hogy nem vesszük észre, hogy a vendégcserék közben valaki ételfoltot hagyott a széken, vagy kiesett egy papírzsebkendő. A két vendég közötti szünetben gyorsan ellenőrizhetjük körülöttünk a szalont. 

6. Tartsd a falakat tisztán. Ez az egyik legegyszerűbb dolgok, mégis a legnagyobb hatású. Ha a fal elszíneződött, sérült, vagy piszkos, könnyedén kijavíthatjuk a megmaradt, például befőttes üvegbe félretett festékkel.

7. Változtasd meg gyakran a termékek kihelyezését a polcon. Válassz szezonális színeket, amelyek megkönnyítik a vendégek számára a választást. Ha értékesítesz, emelj ki egy terméket minden hónapban a polcon, kerettel, vagy különleges dekorációval.

8. Illat: könnyen új hangulatot teremthetsz megfelelő illatosítással.