Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a mai világban rengeteg körmös és jó körmös kerül ki az OKJ-ból így lépést kell tartani, fejlődni és fel tudjuk venni a versenyt a piacon! Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy bármelyik anyagcsoporttal egyaránt tudjunk megfelelő minőségben dolgozni!

 

De hogyan is válasszunk zselé- porcelán vagy a Future Gel/Polygel/ akril zselé között? 

Ha jól van elkészítve a köröm teljesen mindegy mit használunk a végeredmény szinte ugyanaz! Viszont ritka esetben előfordul, hogy az adott vendég körme “nem bír” egy anyagcsoportot. Pl.: nagyon fellevegősödik, szinte egyben leválik. Ilyenkor érdemes anyagcsoportot váltani! Persze számos betegség, hormon változás is okozhat ilyen problémát (terhesség, pajzsmirigy probléma).

 A nyári nagy melegben a zselék folyósabbá válnak ilyenkor érdemesebb a keményebb zselékhez nyúlni (Hard Gel, ICY Gel ). De nem csak folyósabbak lesznek, hanem kötési pontjuk megváltozik, így a korábban kevésbé égető zselé is égetősebbé válik! Viszont az Icy még itt is jól szerepel! Ha esetleg a vendégeid érzékenyebbek az Icy gélt imádni fogják és Te is, próbáld ki!

A zselék jó tulajdonságai közé sorolható a formázási idő, emiatt is kedvelik és választják sokan, mivel addig míg lámpába nem kerül az anyag, addig nem is köt meg! Egy sűrűbb anyaggal hosszabb ideig tudunk "játszani" a köröm felületén így lehetősége van a körmös szakembernek a tökéletes forma kialakítására! Hosszabb-extrémebb körmök megépítésére is kiválóan alkalmas az anyag. Ilyenkor érdemesebb szintén keményebb anyagokat választani, mint a körömágy hosszabbításhoz (Cover Builder Gel) mind pedig a felület kiépítéséhez (Hard Gel) illetve mindenképp egy nagyobb méretű ecsetre van szükségünk, hogy a kellő anyag mennyiséget minél kevesebb lépésben vegyük fel, ezzel gyorsítva munkánkat (Smile line ecset).

A porcelánnak is megvan a maga hátránya a melegben! Sokkal gyorsabban köt! Gyakorlott kezeknek ez nem okoz problémát, de kezdőknek meggyűlhet a baja ilyenkor az anyag használatával. Itt fontosnak tartom megjegyezni, ha tudjuk helyesen használni a por-folyadék szisztémát és megtanuljuk a helyes arányt, se hideg se meleg nem tántoríthat el minket!

Pozitív tulajdonságaihoz sorolnám, hogy nem éget illetve akár sablon nélkül is egy rövidebb kormot kiválóan lehet korrigálni, amivel rengeteg időt takarítunk meg!  A porcelán anyagnak is fontos a megfelelő ecset használat! Kicsi ecsettel nem lehet megfelelő mennyiségű anyagot sem felvenni, sem pedig tömöríteni, lapogatni! Ahhoz, hogy egységes szép munkát készítsünk legalább egy 10-es 12-es méretű (Acryl, Acryl Lux) ecsetre van szükségünk! Elég intenzív illattal rendelkezik az anyag, vannak olyan szalonok ahol nem is engedik az anyag használatát. 

És itt jön képbe a Future Gel/Polygel/ akril zselé!

Ez a forradalmian új anyagcsoport a korábban említett zselé és porcelán kiváló tulajdonságait hordozza magában! Így nem is csoda, hogy egyre többen kedvelik meg ezt a valóban könnyen kezelhető anyagot. Hatalmas előnye, hogy nem éget annak ellenére sem, hogy UV vagy LED lámpában köt! Hiába van meleg mégsem folyik el, így hosszasan lehet formázni alakítani a felületet, formát. Ezáltal extrém hosszú körmök elkészítésére is rendkívül alkalmas! Talán egyetlen nehézséget az okozhatja ennek az anyagcsoportnak, hogy porcelános mozdulatokkal kell dolgozni az anyag felületén. Tapasztalataim szerint a körmösök legalább 80% zselevel dolgozik, így ezt a mozdulatsort kicsit jobban be kell gyakorolni. De higgyétek, el megéri!

Az anyaghoz illetve eldolgozásához egy kis Cleanerre van szükségünk, illetve egy jó ecsetre (Smile Line, Acryl Art) Remélem sikerült el igazítani az anyagcsoportot világában mindenkit!

Sikeres munkát kívánok!

BrillBird továbbképzéseinket itt találod: http://www.brillbird.hu/mukorom-tanfolyam-naptar-eves