Évekkel ezelőtt amikor fellendült a műkörömépítő szakma, és nagyon sokan elvégezték a BrillBird OKJ-s alaptanfolyamot minden zselével ugyanúgy lehetett dolgozni, ugyanannyi volt a kötési ideje, ugyanannyi mennyiség kellett belőle, ugyanolyan vékonyan vagy vastagon lehetett használni. 

Később egyre több igény volt különleges fejlesztésekre amik megkönnyítik, felgyorsítják a munkánkat a szalonban. Így születtek meg például a Brush&Go zselék, amikről ma már mindenki tudja, hogy ezek fixálásmentes színes zselék, a műköröm felületre tökéletesen használhatók. Tehát nincs a felületükön ragacsos réteg amit le kellene törölni, fényzselé nélkül alkalmazható. Viszont a Cover Gélek ( azaz borító zselék) sokaságában a körmösök még egy kicsit elvesznek.

Elsőként tegyük tisztába mit értünk műköröm építőzseléként, és hogy ismerjük fel azt. A műköröm építőzselékkel, evidens, hogy műkörmöket építhetünk, ez jelezve is van a tégelyeken angolul: BUILDER GEL. A műkörömépítőzseléknek több fajtája van: átlátszó, fehér, átlátszó rózsaszín, körömágyhosszabbító műköröm építő zselék. Azon kívül, hogy műköröm építőzselék, mindegyik csomagolásán van egy megkülönböztető matrica. Például a fehér zselék esetében van Delux White és Lux White zselék, sőt Builder White nevű zselé is. Ezt olvashatod a matricán, ezek állagukban, színükben különböznek.

Ugyanígy megkülönböztetjük a körömágyhosszabbító zseléket is! Mindegyik körömágyhosszabbító zselét úgy fogod megtalálni a polcon hogy egy sztenderd Builder Gel feliratú tégelyben lesz, műkörmöt építünk vele.

Első körben megjelentek a klasszikus  körömágyhosszabbítók. Ezeket mindenki úgy használta ahogy OKJ tanfolyamon megtanulta, készített egy alap réteget felrakta a körömágyhosszabbítást, hozzá tolta a fehér véget, majd borította egy átlátszó zselével. Ezek voltak a Cover Pink, Tan, Flesh, Brill stb. Ezek a feliratok szerepelnek a matricákon, és jelzik hogy milyen színárnyalatot választottál.

Majd megjelentek az extrém sűrű Cover gélek, melyek matricáján Forming vagy Forming New Shade feliratot találhatsz. (a forming kifejezést ugye a díszítő zselék között is megtaláljátok.) Ezek is még mindig a klasszikus Coverek közé tartoznak, ahol alap és fedő átlátszó réteg szükséges. Vékonyan fednek, erősen pigmentáltak.

 

És akkor térjünk át a cikk lényegére. Az ÉPÍTŐ Coverre.


Az eligazodásban addig nem is volt gond  amíg az építő körömágyhosszabbító meg nem jelentek. Az építő körömágyhosszabbító egy olyan különleges termékcsaládot alkotnak amik segítségével gyorsan és egyszerűen tudunk műkörmöt készíteni. Tégelyén a matricán “Builder Cover” feliratot találsz és semmi mást. Eltérve a klasszikus technikától nem használunk hozzá sem alap sem fedőréteget. Mert önmagukban építésre használhatók mint az átlátszó építő zselék.

Az oktatásaimon szoktam úgy is jellemezni őket, hogy ezek olyanok mint egy színezett Hard Gel például. Az első probléma ott szokott kezdődni amikor valaki klasszikus körömágyhosszabbításra szeretné használni és két Clear réteg közé szeretnék beépíteni. Ezek a zselék nem alkalmasak vékony fedésre, ezáltal klasszikus körömágyhosszabbítás soha nem fogod tudni használni ugyanis nem fednek vékonyan! Ezt már akkor tapasztalhatod, ha egy kisebb gombócot kiveszel a tégelyből.

Az hogy nem FED vékonyan annak megvan az előnye is hiszen egy gyors töltésre alkalmazhatod a szalonmunkád során. A második probléma pedig ott van, (amit remélem már a fentebb említett jellemzőkből egyértelmű lesz), hogy a klasszikus Covereket nem használhatod átlátszó zselé nélkül, nagy mennyiségben , hiszen ahoz túl lágyak, erős pigmentáltságuk miatt vastagon nehezen, vagy nem is kötnek át. És itt áttérhettek az uv, led és kombinált lámpás cikkünkre, amit ITT OLVASHATTOK

Remélem segítettem, jó munkát kívánok! 

A képekre kattintva elérhetitek a termékeket a webáruházban.