Első körben nagyon fontos, hogy vegyük vigyelembe, hogy mennyit fogjuk használni a megvásárolni kívánt terméket! Mert egyáltalán nem mindegy, hogy napi 10 vendéghez használok egy csiszológépet, vagy kezdőként havi 10-hez. 

Sokan megvásárolják az olcsóbb, de nem "ipari" csiszológépeket és pár hónap múlva, hozzák vissza, hogy nem jó, megadta magát stb. Mint mindenhol, nálunk is vannak alkalmi és professzionális használatra ajánlott termékek! 
Így ha valaki 99%-ban csak porcelánnal dolgozik és UV lámpára csak a fényzselé köttetésénél van szükség, akkor neki bőven elegendő egy 1, vagy 2 csöves UV lámpa. Azonban, ha többnyire zselével építünk, díszítünk, akkor elengedhetetlen egy jól felszerelt UV lámpa! Hiszen milyen rossz az, ha reszelésnél kibuggyan a meg nem kötött színes zselé, vagy össze-vissza folyik a borító réteg a lámpában, a lassú kötés miatt.

Ugyanez érvényes a csiszoló gépekre is!

A hordozható vagy gyengébb teljesítményű gépek tökéletesen megfelelnek napi egy körömhöz, Gel&Lac leszedéshez (ha nem oldjuk) vagy pedikűrnél egy köröm vékonyításához. A motorjuk azonban nem bírja az egész napos terhelést, így ha hosszú távra tervezünk, mindenképp be kell fektetnünk egy jó minőségű csiszológépre!

Én negyedik éve gyilkolom a BrillDrill csiszológépemet és tökéletesen működik! Halk, nem rotál, pontosan lehet vele dolgozni és japán motorral rendelkezik, ami a hosszú élettartamért felelős! 
Kicsit kedvezőbb áron, de hasonlóan jó tulajdonságokkal felszerelt az ExpertDrill is, amit szintén bátran ajánlok az intenzíven körmözőknek!

Sokaktól hallom, hogy barkácsboltokban vesznek a csiszológépet. Ezzel 2 gond van! Sokkal nehezebbek, ezáltan könnyebben alakulhat ki ínhüvelygyulladás, kéz-és vállfájdalom, illetve nem túl esztétikus, ami azt gondolom egy szalonban elengedhetetlen!

UV lámpák közül,nálam a Brillbird Elegant lámpa a befutó! 
Ha többnyire LED-re is kötő anyagokkal dolgoztok, érdemes a felső két UV csövet LED csőre cserélni (én így használom).
Nem csupán harmadára csökkentitek ezzel a kötési időt, de elkerülhetitek a Gel&Lac-ok ráncosodását is!

Ha valamiért ódzkodtok a LED-től, vagy több olyan anyagotok van, ami nem köt LED-re, akkor is ajánlott az oldalsó csöveket LED csövekre cserélni! Ugyanis, megakadályozzák az anyagok oldalra folyását, megcsúszását és így is lényegesen csökken a kötési idő!

Összefoglalva, ha nem csak alkalmi használatra szeretnétek gépeket, és nem szeretnétek csalódni, akkor én saját tapasztalatból, ezeket ajánlom:

UV lámpa: Elegant (felül vagy oldalt LED csővel)
Csiszológép: Brill Drill vagy Expert Drill

Remélem segítettem a döntésben! 

Kötési idő táblázat

smile hangulatjel