Hírek - Áremelés kommunikációja a vendégeknek - Ti írtátok!


Heti témánk volt a BrillBird közösségben az árak emelése. Gyakori téma ez körmösök között, hiszen senki sem szeretné elveszíteni vendégeit, viszont, ahogy az alapanyag árak emelkednek, minél több továbbképzésen vesz részt egy műkörmös, előbb-utóbb meg kell, hogy mutatkozzon árban is.

 

Mindig kényes téma az, ami pénzhez kapcsolódik, de mi arra kértünk titeket a BrillBird közösségben, hogy ne erről szóljon a beszélgetés, hanem a KOMMUNIKÁCIÓRÓL. Amivel, akár békét lehet kötni vagy háborút indítani, attól függ, miként alkalmazzuk, ezért is fontos, hogy jól beszéljünk vagy írjunk online felületeinken, főleg akkor ha az áremelésről van szó. 

Az következő hozzászólások a BrillBird közösségben íródtak személyes tapasztalatokból, egy-két hasznos véleményt kiemeltünk. Fontosnak tartjuk, hogy a szakma, a szakemberek valamennyire együtt mozogjanak, ezzel is feltartoztatva a szakma felhígulását. 

 

Eszter Január elsejétől emeltem 500 Ft-ot, már november végén, december elején elkezdtem mondogatni a vendégeknek, illetve akkor újra emlékeztettem őket, amikor elkezdtük beírni a januári időpontjukat, hogy eldönthessék, belefér e nekik vagy sem. Szerencsére senkivel nem volt “konfliktus” egyelőre minden vendégem maradt (le is kopogom) bár hozzáteszem bevezető áraim voltak még, hiszen szeptembertől dolgozok főállásban. Legközelebb majd október körül tervezek emelni, azt gondolom, azt lehet jobban viselik az emberek mint a januári emelést.
Szerintem fontos, hogy időben szóljunk nekik, illetve látják, hogy minőségi termékekkel dolgozok (ezt sokszor ki is emelem), hogy rengeteg továbbképzésen veszek részt, versenyzek, stb. Azt látom elégedettek a munkámmal, mindig újdonságokat hozok nekik, és amíg így van, nem sajnálják akár azt a plusz 500 forintot.

Diana Alapvetően a vendégeimmel megpróbálom fenntartani a kommunikációt az üzleti oldalamon keresztül. Évente 3-4x írok nekik, pl. ünnepek előtt, vagy valamilyen meglevő probléma kapcsán. Ilyenkor picit hosszabban leírom nekik a tapasztalataimat, kéréseket intézek feléjük, hogy könnyebb legyen az együttműködés, ez lehet viccesebb is, és akkor nincs sértődés belőle. Januárban semmiképp nem emelek árat, mert nem akarom őket már az első kanyarban sokkolni, úgyis olyan nehéz az ünnepek után az év eleje. Ezért februárban történik meg, amit ezekben az írásokban finoman tálalok, illetve szóban is már két hónappal előtte mondom nekik, hogy fel tudjanak készülni. Így ők is tudják, hogy sokszor rajtunk kívülálló okok miatt kell emelni, és nem azért, mert ebből akarunk meggazdagodni.

Evita Nails Nem látom értelmét, hogy lekommunikáljuk az áremelést. Magától értetődik, hogy az árak mindenhol emelkednek. Nálam az ár listán nézik, mikortól érvényesek az árak, erre külön soha nem térek ki! Akinek a te munkád kell, az fizet érte.

Arven Nails 2 éve vagyok vállalkozó. Eddig itthon dolgoztam, itthoni árakkal. (jóval olcsóbban, mint mások, hogy a vendégek kijöjjenek hozzám házhoz.) Novemberben pedig megnyitottam réges-rég várt szalonomat. Az árak kialakításánál belekalkuláltam a minőségi alapanyagokat, a kiadásokat és LEGFŐKÉPP AZT, HOGY AZ ÁRAIMAT jó darabig ne kelljen emelnem! A meglevő vendégeim nem puffogtak az árak miatt. Sőt örültek, hogy végre benn vagyok a városban, mert már nagyon várták! Rengeteg új vendégem lett és meg vannak elégedve az árral és az érte kapott szolgáltatással!

Felícia Most írtam ki én is az oldalamra, hogy március 1-től áremelés lesz, illetve ráragasztottam az UV lámpámra is. Így mindenkinek van ideje felkészülni rá, és ha véletlen elfelejteném mondani, a lámpán észreveszik tuti.

Adrienn Tavaly kétszer emeltem árat, az elsőt év elején.  A teljes árlistámat átalakítottam, túl részletes volt és a vendégek nehezen igazodtak el rajta, volt olyan szolgáltatás, ami megmaradt a régi áron, volt ami 2-300 forinttal emelkedett. Később szeptemberben az adózási formám változása miatt voltam kénytelen emelni, itt már volt, ami 500-1000 forinttal változott, időben, hónapokkal előre közöltem a vendégeimmel. Volt, aki jelezte, hogy neki ez már sok, tudomásul vettem, elköszöntünk egymástól, viszont jöttek helyette újak, így nem volt fennakadás

Gyöngyi Amikor elkezdtem újra dolgozni, és a vendégkör kialakítása volt a cél, akkor viszonylag próbáltam egy megfizethető árat megadni. Akkor még nem számoltam fel mintára, kövekre plusz költségeket. Ebben az évben sok-sok tanfolyamon túl már bizony belekalkulálom a mintákat, köveket is az árba. Illetve nem januárban emelem az áraimat, hogy a vendégeim érezzék, hogy fontosak és nem a karácsonyi kiköltekezés után akarom megterhelni a pénztárcájukat, hanem február elsejével emelek az alapszolgáltatásokon. De arra nem sokat teszek. Viszont a mintákat bizony “megfizettetem”. De ugye itt a vendégeknek lesz alkalmuk eldönteni, hogy x száz forint plusz belefér abba az adott hónapba, vagy esetleg egyszerűsítenek, és minta nélkül kérik. Ezt a munka megkezdése előtt tudjuk egyeztetni, hogy mi az elképzelés, és az mennyibe kerül. Már novemberben elkezdtem beharangozni elmondtam mindenkinek miért és hogyan. A tapasztalatom az, hogy a vendégeim megértették eddig az áremelés ellenére mindenki megkérte a februári időpontját. A köveket 10db kőig ingyen adom az az én ajándékom, aminek nagyon örülnek!  Na és persze az sem elhanyagolható, hogy vidéken nem tudok olyan áron dolgozni, mint mondjuk városban. Sok a körmös, kevés az igazán jó. Viszont ha nagyot emelek, akkor elmegy a vendég az olcsóbb körmöshöz. Akkor is ha nem dolgozik olyan minőségben. Ez tapasztalat. Anno volt olyan vendégem, aki kerek-perec megmondta amiatt jött el az előző körmösétől, mert sokat emelt.

 

A képre kattintva csatlkaozni tudtok a BrillBird közösséghez, két kérdés megválaszolásával. Várunk titeket szeretettel! 
Fontos! A csoportban kizárólag BrillBird termékekről, képzésekről fogadunk el bejegyzéseket, megértéseteket köszönjük!