Hírek - Mit ajándékozzunk műkörmösnek? Kispál Luca írása


Az utóbbi években egyre népszerűbbé vált a szépségipar és bizony egyre több szakember dolgozik kézápoló-műkörömépítőként. Sokak számára ez könnyű szakmának tűnik, hiszen mi, körmösök, ugye egész nap csak üldögélünk, lakkozgatunk, csevegünk... vagy mégsem?

Az alábbi sorokban szeretnék egy kis bepillantást engedni a szalonban dolgozó műkörmösök mindennapjaiba, és néhány ötletet adni, mivel tudjátok meglepni manikűrösként dolgozó rokonotokat, ismerősötöket születésnapjukon, karácsonykor, vagy csak úgy!

1. MASSZÁZS UTALVÁNY

A kézápolás folyamatában elengedhetetlen a stabil kéz és a biztos tartás, így ezt a munkát muszáj asztalnál ülve végeznünk. A napi 10-12 óra üldögélés számtalan foglalkozási ártalmat tud nálunk kialakítani, melyek közül a leggyakoribb a hát- és gerincfájdalmak. Testi-lelki felfrissülést élhetünk át egy szakavatott masszőr kezei között, aki nemcsak hátunkat, de adott esetben elgémberedett, plötyi végtagjainkat is jól át tudja masszírozni. Ennyi kényeztetés mindenkinek jár, főleg, ha az egészségünkről is szó van, nem? 

TUTI HELY


2. JÓGA ÓRA

Az ülőmunka káros hatásait leginkább testmozgással tudjuk ellensúlyozni. Bármilyen mozgásforma jót tehet, amiben örömünket leljük, de az asztal fölött görnyedés miatt kiemelten fontos a hátizmok erősítése. Az úszás nagyon szépen korrigálja a gerincet, de a hajszárítás, öltözködés macerája miatt kevesen választják. Sokkal népszerűbb a 

jóga, amely amellett, hogy a gerinc menti legapróbb izmokat is erősíti, az óra végén meditációval zárul, így segít ellazulni és kicsit hátrahagyni a folyton csipogó telefonok, a 

nyüzsgés és a panaszkodás világát. Egy hiteles jógaoktató nemcsak a helyes pózokat tanítja meg, de a "slow life" mozgalom részeként példát mutat nekünk, hogyan élhetünk mi is egy lassabb, kiegyensúlyozottabb, teljesebb életet.

TUTI HELY


3. UTAZÁS / KIRÁNDULÁS

Ha kedvenc műkörmösünk inkább az anti-fitness klub tagja és semmilyen sportban nem leli örömét, próbáljuk meg akkor is néha kirántani otthonról, akár egy meglepetés program vagy egy randi keretében. A mesterséges fény, a sok por és az állandó üldögélés után mindenkire jó hatással van egy kis kimozdulás, legyen az egy könnyed kirándulás vagy egy hosszabb utazás. Költséghatékony megoldás egy pár órás séta 

például a Budai-hegyekben, összekötve egy kis vonatozással, Libegővel, rétesezéssel! A Normafáról lenyűgöző panoráma tárul elénk: javasoljuk kedvenc körmösünknek a táj alapos fürkészését, ezzel az egyszerű szemtornával ugyanis jól át tudjuk mozgatni a mindennapokban folyton erőltetett szemizmokat. Az igazi wellness élményért kéretik a telefonokat otthon hagyni.

TUTI HELY


4. BARNA BŐR

A nyári időszak nekünk kiemelt szezon a ballagási, a nyaralós és az iskolai szünetek miatti extra foglalások miatt. Ebben az időszakban esély nincs arra, hogy szabadságra menjünk, vagy hogy legalább munka közben élvezzük a nap simogató sugarait. Miért? Műkörmös alapanyagaink UV érzékenyek, így míg mások vígan élvezik a napsütést, mi gondosan elsötétítjük munkahelyünket, nehogy méregdrága eszközeink tönkremenjenek a beszűrődő UV-sugarak hatására. Ez a Drakula-jellegű bőr nem túl szívderítő látvány, sokan igyekszünk is tenni ellene. De a szolárium bőröregítő hatása a múlté, helyette is van már modern megoldás a csodás bőrszínre: növényi alapú barnulás tápláló krémekkel!

TUTI HELY


5. ARCÁPOLÁS

A műkörmös alapanyagok reszelése közben arcunkba szálló finom por eltömíti a pórusokat, bőrünk nehezebben lélegzik, begyulladhat. A mindennapi arcápolásban ellensúlyozni kell a sok szintetikus anyagot, amikkel dolgozunk, ezért érdemes a természetes összetevőjű termékeket választani. A növényi alapú termékekkel egészséges összetevők szívódnak fel bőrünkben, természetes úton csökkenhet a gyulladás és a valódi bio termékek használatával rövid időn belül életre kel a bőr. Vigyázat! Nem minden bio, ami bio... Mindig nézz utána, mit kensz a bőrödre, vagy fordulj szakemberhez!

TUTI HELY


6. DEKORÁCIÓ A SZALONBA

A szalon a körmösök második otthona, ezért fontos, hogy kellemes légkör vegyen körbe ott minden betérőt. Minden körmösnek van néhány munkája, amire különösen büszke, vagy ami sokat jelent neki. Lepd meg manikűrös ismerősöd egy igényes plakáttal, keretezett képpel vagy akár vászonra nyomott fotóval! Akár egy "mini fotókiállítást" is készíthetsz a szalonba, vagy fotókönyvben rögzítheted az emlékezetes körmöket, így a vendégek könnyebben tudnak legközelebb választani, ha megtetszik neki egy-egy stílus. 

TUTI HELY


7. MŰKÖRMÖS tanfolyam

Bár az igazán jó ajándék segít kizökkenteni az ünnepeltet a hétköznapokból, a legtöbb körmös számára a szakmája egyben a hobbija is. Így a legtöbb körmös biztosan örül olyan ajándéknak, ami munkaidőn kívül még magasabb szintre emeli tudását és ezzel szolgáltatásának színvonalát. Számtalan műkörmös továbbképzés elérhető országszerte, fontos azonban, hogy megbízható helyre és tapasztalt oktatóra bízzuk magunkat vagy a megajándékozott manikűröst. Ha nem tudjuk, pontosan milyen oktatás érdekelné őt, vehetünk neki oktatási kupont, rákereshetünk kedvenc oktatójára, vagy akár befizethetjük egy magánoktatásra is valamelyik szakmabeli példaképéhez.

TUTI HELY


8. UTALVÁNY

Aki belép a körmök világába, az bizony onnantól kezdve minden káros szenvedélyét hátrahagyja, és a Glamour-napok helyett a Nails Premieren veri el összes pénzét. Mi nem (csak) egy új cipőt vagy rúzst veszünk, hanem új gél lakkokat és még két tégely csillámport. Ha bizonytalan vagy, mire vágyik szeretett körmösöd, érdemes inkább ajándékutalványt venni, így biztos olyan anyagot választ majd belőle, ami neki még nincsen — de akár hozzájárulást is küldhetsz neki egy profi csiszológépre vagy asztali lámpára, amivel az egészségét is hosszú távon megóvhatod.

TUTI HELY


9. "MINDEN NŐ MEGÉRDEMLI A GYÉMÁNTOT"

Imádunk mindent, ami csillog. A körmösökkel azért van könnyebb dolgod, mert nem kell nekik többszázezer forintos ékszert venned, elég néhány apró kövecske, és hosszú időre boldoggá tetted őket: igen, a ragasztható Swarovski kristályokkal. Körmökre építve, vagy naptárunkat, telefonunkat díszítve feldobja a szürke hétköznapokat -- persze csak az eredeti osztrák kristály, a gagyi kínai talán olcsó, de igénytelen és nem tartós.

TUTI HELY


10. PROFI MŰKÖRMÖS ASZTAL

Ha nem szeretnéd az előzőekben felsorolt szarka életmódot és ezt a könnyed, gyűjtögető hóbortot támogatni, még mindig van egy ötlet, amivel biztosan leveszed kedvenc műkörmösödet a lábáról. Ha kiemelten fontos neked a manikűrös egészsége, ajándékozhatsz neki profi körmös bútort: gerinckímélő széket, praktikus tárolót, de a legnagyobb ajándék egy beépített porelszívós műkörmös asztal. Ez egy örök darab, épp ezért nem is olcsó, így előfordulhat, hogy nem fér bele az ajándék költségvetésébe. Lehet azonban egy perselyben vagy egy borítékban kezdőtőkét biztosítani, ezzel is tudjuk ösztönözni körmös 

szerettünket, hogy a jövőben tudatosabban vásároljon és a 64. piros szín helyett inkább tegyen félre egy profi asztalra, ami neki is és a vendégnek is komoly minőségi váltást fog jelenteni.

TUTI HELY


Körmösök! Ti minek örülnétek még? :)

Luca további tippjeit, körmös inspirációt ITT találjátok meg!