Hírek - Műköröm alapismeretek - 3D műköröm zselék


A műköröm népszerűsége a hölgyek körében elmondhatjuk, egyre inkább növekszik. Ez az óriási népszerűség szinte kötelezi a műköröm alapanyag gyártókat, hogy újabb és újabb innovációval rukkoljanak elő, újabb anyagok jelennek meg és ez a fejlődés leginkább a műöröm zselék területén tapasztalható.

Magyarország leginkább a zselés műkörmök országaként jellemezhető. Sokkal több szakember használja előszeretettel a zselé anyagokat és országunkban a porcelán kissé háttérbe szorult.

 

A színes zselék közül most vizsgáljuk meg a 3D zselét egy kicsit közelebbről!

 

 A 3D zselé egy szuper-sűrű, sok színben elérhető speciális zselé, mely leginkább 3D-s díszítésekhez használható.  Ezek a rendkívül látványos 3D díszítések készülhetnek porcelánból, illetve a már említett 3D zseléből. Ezen zselék előnye a porcelánnal szemben, hogy egyrészt teljesen szagtalan, míg a porcelánhoz használt liquid illatát sokan nem kedvelik, másrészt egy egykomponensű anyag, melynek konzisztenciája állandó, az nem függ a környezeti hatásoktól, nincs keverési arány, mint a porcelánnál, melyet a kezdők könnyen elronthatnak.  A porcelánnal kialakított díszítések esetén van egy bizonyos időkorlát is, ameddig a porcelán formázható, a 3D zselék esetén ezzel a problémával sem kell számolnunk, hiszen a zselé egészen addig alakítható, míg UV fényben azt meg nem köttetjük.

 

Körültekintően kell döntenünk, mikor 3D zselét választunk. Miben is különböznek a jó és a kevésbé jó minőségű 3D zselék. A jó minőségű 3D zseléről elmondható, hogy nagyon sűrű, nagyon élénk a színe és a zselé 4 perces lámpázást követően teljesen átköt; míg a kevésbé jó minőségű zseléknél problémáink akadhatnak egyrészt a sűrűséggel, másrészt a szín intenzitásával, de előfordulhat az is, hogy a zselé hosszas lámpázás után sem köt át.

 

3D zselével rendkívül látványos díszítéseket készíthetünk el a mindennapi szalonmunka során és ami még fontos ezek a minták rendkívül gyorsan megvalósíthatóak. A szalonmunka során cél a látványos azonban mégis gyorsan elkészíthető, egyedi minták megjelenítése a vendégek körmén. A 3D zselével készült domború mintákat leginkább egy cica-nyelv formájú, két oldalán lekerekített ecsettel tudjuk kialakítani, mivel az ecset formájának köszönhetően nem sérül a gondosan kialakított minta, az ecset élei nem teszik azt tönkre.

 

Sokan találgatják mi is lesz a 2012-es év őszi-téli műköröm trendje.  A színek közül előtérbe fognak kerülni a metál szürkék, szürkés lilák, illetve az örök kedvencet, a vöröset-bordót soha sem fogja tudni kiszorítani egyik szín sem, azonban egy különleges hatás egyre nagyobb népszerűségnek fog örvendeni az idei őszi-téli műköröm trendben. Ez a különleges hatás pedig nem más, mint a matt és fényes felületek kombinációja, a matt és fényes felületek „összeolvadása”.

 

Igazán különleges alkotásokat varázsolhatunk vendégeink körmére matt fedő zselé és 3D zselé segítségével. Képzeljük csak el, a színes zselék színpalettája szinte már végtelen. Bármilyen alapot választhatunk természetesen igazodva vendégünk igényeihez, ezt az alapot mattítjuk matt fedő zselé segítségével és erre készítjük el a 3D díszítésünket valamely színes 3D zselés segítségével.

 

Az ünnepek közeledtével például Karácsonykor egy matt bordó, lila vagy akár extrémebb körmöket is bevállaló vendégek esetén fekete körömre elkészített arany, ezüst vagy vér színű 3D zselés minta osztatlan sikert fog aratni. A matt és fényes felületek kombinációjába vendégeink egyszerűen bele fognak szeretni. Merjünk kísérletezni! Fekete-feketével, ez sem egy elvetendő ötlet. Mattított fekete alapra is díszíthetünk fekete 3D zselével,ami szintén egy különleges hatást fog eredményezni.

 

Aki pedig csillogásra vágyik, azoknak pedig ajánljuk a már hagyományosnak számító 3D mintákat egy kis strasszal, csillámmal megbolondítva. Ne féljünk a 3D zselék sűrűségétől, kár lenne ezt az igazán látványos –gyors technikát kihagyni a mindennapi szalonmunkánkból.