Hírek - Házi barkácsolók vs. Szalonkörmösök


Szinte minden csoportban és oktatáson felmerülő téma, az otthon dolgozó körmösökről való véleményalkotás. Mint tudjuk, rengetegen vannak, jóval olcsóbbak a szalonban dolgozóknál, de vajon ki tudják szorítani a "valódi" körmösöket? A válaszom az, hogy nem!

 Először is, nem minden esetben ítélem el az otthon körmözőket!  Akik tegnap  vagy 2 hónapja vették kezükbe a bizonyítványukat,  és az anyukájukon és  barátnőjükön kívül még senki nem  jelentkezett be hozzájuk, azoknak vagy  jelentős anyagi háttér  vagy kellő merészség kell, hogy egyből üzletet nyissanak!  Lássuk be egy suli nem olcsó. Az oktatás díja, az anyagok,  eszközök mind-mind  drága mulatság. 

 Ezután bejelentkezni vállalkozónak, fizetni az SZTK-t, az üzlet  kaucióját, havi  díját, rezsijét, sőt ha még be is kell rendezni azt,  további súlyos százezrekkel  rövidítik meg az embert. És akkor  csak várnak... Hosszú hónapok, néha évek  kellenek, hogy  beteljen a naptár, hiszen nem könnyű felvenni a versenyt, a már  befutott, gyakorlott körmösökkel! Egy alap tudás, az amit az Okj  ad, a legtöbb  vendégnek bizony nagyon kevés. Általában viszik  az instagramról, facebookról  letöltött körömcsodákat, amire egy  kezdő szakember csak pillázik, hiszen  elképzelése sincs, hogyan  készülhet! Ezért általában a többség otthon kezdi el  kiépíteni a  vendégkörét és azokból a költségekből, amik vállalkozóként  terhelnék, inkább továbbképzésekre jár. Mikor már rendelkeznek  a  megélhetéshez szükséges vendégkörrel, megnyitják a  szalonjukat! Őket  megértem!

 Akik viszont bökik a szemem, azok a több éve, általában  végzettség nélkül  otthon dolgozó, rengeteg vendéggel  rendelkező, irreálisan olcsó (általában a  silány anyaghasználat  miatt) sufnikörmösök! 
 Rogyásig vannak vendéggel, egy normális árral nevetve fent  tudnának tartani  egy szalont és magukat és a legbosszantóbb,  hogy semmit nem akarnak a  szakmába beleadni, csak kivenni.  Sem tanfolyamot, sem minőségi anyagot, sem minőségi munkát.  Csak a pénz hajtja őket! 
 Nem gond ha a vendég keze csuklóig ekcémás az anyagtól, a  zöld foltot vagy a gombás elváltozást a körmön is megmagyarázzák valamivel, a több sebből vérző körömágynak is az extra száraz vagy érzékeny bőr az oka, és ha már szinte 2 körömlemez maradt a körömből, akkor bizony arra is lesz válasz, pl. hogy a műköröm gyengíti a körmöt. 
Ha azonban mégis lelép a vendég, akkor sem idegeskednek, hisz tudják, jönni fog másik. 
Mert ugye 1500-2000 Ft-os körmökért mindig jön másik!

De remélem ezt a cikket a kedves vendégek is elolvassák! A Te körmösöd is olcsó és sose tanulta, de úgy gondolod Te kivétel vagy, mert neked mindig szép a körmöd? Tévedsz! Ahogy Te, úgy Ő sem tudja mit, hogyan kell csinálni. Azt látja a youtube-on, hogy reszelővel átmennek egy körmön, de azt nem tudja, hogy mennyire durva az a reszelő, mennyire nyomja rá körmös és mennyire reszeli meg a körmöt! 
És ez csak egyetlen lépés! 
Szóval egy jó körmös nem hiába kerül annyiba, amennyibe! A tudását, az anyagait meg kell fizetned! 
Én vallom, hogy inkább ne legyen műkörmöm, mint hogy egy hitvány, technikailag és diszítésileg is vállalhatatlan körmöt viseljek! 
Hiszen szétégetett, okkersárga hajjal se mennék az utcára.

 Kell e féltenünk a jövőnket, a megélhetésünket ezen körmösök miatt?

 A válaszom, határozottan NEM!

 Mikor láttátok izgulni vagy csődbe jutni a Gucci-t vagy Louis Vuitton-t a kínai  utánzatok miatt? SOHA! És nem is fogjátok... 
 Egy dolgot tehettek! 
 Tartani és folyamatosan emelni a minőséget és színvonalat! Az olyan  vendégekért kell dolgozni akik becsülnek titeket, a munkátok és a szakmába,  oktatásokba fordított időtöket, pénzeteket! 
 Ők nem fognak százasával az első nap az öletekbe hullani úgy, mintha 1500 Ft-  ért hirdetnétek a munkátokat, de szépen, lassan jönni és ami még fontosabb,  MARADNI fognak, mert hosszú távon csak a minőségi szakember tud talpon  maradni!

 Sok sok sikert kívánok mindenkinek!