Hírek - Marton Bettina: Így használd a transzferfóliát


Az utóbbi idők egyik legnépszerűbb technikája a transzferfóliás díszítés. Sokan ódzkodnak a használatától, mert ha nem a leírtak szerint készítik, akkor könnyen kudarcba fulladhat a fémes hatás. Marton Bettina most részletesen leírja, hogyan használd a transzferfóliát a gyönyörű díszítések elkészítése érdekében.


Várlak képzéseimen, ahol bevezetlek a díszítések rejtelmeibe! MEGNÉZEM BETTINA KÉPZÉSEIT

 

Transzferfóliás továbbképzésemet "TRANSZFERFÓLIÁS DÍSZÍTÉSEK - LÁTVÁNYOS MINTÁK KIEMELÉSE" néven találod.

 

Transzfefóliás tippjeim

A transzferes díszítés idejére húzzunk ruhakesztyűt, így elkerülhető a fólia összetapogatása. 

Ha a fólia felületére zselé, vagy bármilyen szennyeződés, ujjlenyomat  került, akkor egy Cleaner-rel átitatott papírtörlővel, könnyen eltávolíthatjuk azt. 

Ha valahova nem tapadt a fólia, vékony rétegbe ott újra ragasztózhatjuk vagy zselézhetjük a mintánkat!

 

Jó, ha tudjátok, hogy két technikával lehet felhelyezni a fóliát: 1. transzferfólia ragasztóval, melyből van átlátszó (fehér) és fekete, 2. transzferfólia zselével, amely csak fekete színben kapható.

Nézzük meg külön-külön!

Transzferfólia ragasztóval történő felhelyezés

A ragasztó egyik legfontosabb tulajdonsága az, hogy vízzel hígítható, így könnyen tudunk vele vékony vonalakat húzni, ráadásul vízzel kitisztíthatjuk azt az ecsetet is, amivel dolgoztunk. A ragasztó nem tud túlkötni, így akár mind a 10 körömre felfesthetjük a mintát, és utána sorba nyomkodhatjuk bele a fóliát!

A ragasztó száradására azonban figyelnünk kell: ha túl hamar tesszük a minta felületére a transzferfóliát, akkor a még meg nem száradt ragasztó szétfolyhat és a minta helyett csak egy plecsnit kapunk.

Transzferfólia zselével való rögzítés

Személy szerint ez a kedvenc fóliázási technikám. Itt csak a kötési időt kell kitapasztalnunk, ami lámpánként változó. Led lámpában nem alkalmazható, mert annyira gyors a kötés, hogy nem marad ragacsos réteg a zselé felületén, így nem tud beletapadni a fólia sem. 

Általában egy átlagos, nem új csöves UV lámpánál 45 mp az optimális kötési idő. Ez nagyon fontos, hiszen ha kevés ideig köttetjük, akkor a rányomott fólia alatt szintén szétfolyhat a zselé, ha pedig túlköttetjük, akkor nem lesz kellően ragacsos a felszín a fóliához.  A transzferfólia zselé állaga megegyezik a Brush&Go zseléjével, így egy „0”-ás díszítő ecsettel ugyanolyan gyönyörű mintákat tudunk festeni, de ebben az esetben a köttetés után, a transzferfóliát belenyomva egy fémes, különleges felületet adunk a díszítésnek. 

 

A transzferfóliás díszítés menete

Mindkét technikánál a kész műköröm, megbufferezett felületére tesszük a transzferfólia ragasztót/zselét! Fontos, hogy ne akarjuk egyből, az egész mintát beborítani, haladjunk apránként! Először a körömfelület egyik oldalát, majd a közepét, majd a köröm másik oldalát nyomjuk a transzferfóliába. Ujjbegyünkkel erősen tartsuk a fólia matt oldalát a mintán, majd hirtelen, gyantázó mozdulattal rántsuk le! Fedésként egy sűrűbb fényzselét (Brill TOP, Hard&Go, Hypnotic Top, Go21 Gel&Lac) ajánlok, ami sokáig tartóssá és csillogóvá teszi a díszítést! 

 

Előforduló hibák

1. A ragasztó száradásának idejét nem várod ki.

2. A zselét túlkötteted, vagy épp ellenkezőleg, kevés ideig tartod UV fény alatt.

3. Ha a transzferfóliát gyengén nyomod a ragacsos felületre, vagy a rossz oldalát használod.

4. Maszatolsz. Előfordulhat az, hogy összemaszatolod a fólia felületét a ragasztóval/zselével! Ne nyomd ezt a ragacsos fóliát még egyszer rá a körömre, mert nem csak a mintát díszíted vele, hanem csillogóvá teszed az egész köröm felületét.

5. A fólia matt felületét összetapogatod. Vigyázni kell, mert ha szennyeződött, zsíros lesz, akkor csak foltosan vagy egyáltalán nem fog tapadni. 

Böngéssz a szebbnél szebb transzferfóliák között a képre kattintva. Hidd el, vendégeid nagyon hálásak lesznek a transzferfóliás díszítésekért.


 

 

 

 

 

 

Olvastad már Marton Bettina előző cikkét?

MARTON BETTINA: NYÁRI KÖRÖMTRENDEK

 

 

 

 

 

 

 

󾬖Transzferfóliás díszítések󾬖 Ez is tananyag lesz ám a NailCamp-ben! :) Addig haza sem engedünk, amíg nem leszel "...

Posted by BrillBird on 2015. június 8.