Hírek - KÖRÖMÁGYHOSSZABBÍTÓ ZSELÉK - A KÖTELEZŐ LUXUS


Valószínűleg sokan nem tudják, de már a fáraók idején is léteztek műkörmök. Igaz az akkor használatban lévő anyagok nem igazán felelnének meg a mai kor elvárásainak, azonban az igény már akkor is jelentkezett, hogy az előkelők még szebbé, igényesebbé varázsoltassák kezüket, ékszert viseljenek körmeiken is. Hosszú időnek kellett eltelnie, mire Amerikában is megjelent ez az igény és berobbant a műköröm viselésének forradalma. Hogy miért is volt erre szükség?

Ahogy napjainkban is, úgy már évtizedekkel ezelőtt is törekedtek a nők az ápoltságra, igényességre; igyekeztek ruhájukat, frizurájukat, sminkjüket a legújabb trendekhez igazítani. Már csak egyetlen dolog maradt, mely nem kapta meg a megfelelő törődést, figyelmet, ez pedig nem más mint a hölgyek keze.

 

Ekkor jött a szenzációs találmány és megszülettek a műkörömépítéshez használt alapanyagok. Mivel ennek egyre nagyobb kultusza lett Európában is, egyre több cég kezdett műkörömépítéshez használatos alapanyagok gyártásába, fejlesztésébe, és egyre több nő ismerte fel, hogy érdemes ebben a csodálatos szakmában elmélyítenie tudását.

 

A fejlődés, fejlesztés természetesen nem állt meg, sőt rohamos mértékben fejlődésnek indult a műköröm alapanyagok palettája. Mind a mai napig folyamatos a verseny a műköröm alapanyag forgalmazó cégek között, ki tud újabb és újabb fejlesztésekkel előrukkolni, ki tud hasznos újdonságokat bemutatni a szakma képviselőinek.

 

A folyamatos fejlesztőmunka mára már kiváló minőségű alapanyagokat hozott létre, azonban napról napra jelennek meg újdonságok.

 

A körömágyhosszabbító zselék megjelenése is jelentős lépcsőfok a fejlődésben. Ez ma már egy kötelező luxus, melyet biztosítanunk kell vendégeink számára. Korábban, ahogy nőtt a vendégünk körme egyre inkább szembetűnővé vált, hogy már bizony eltelt egy-két-három hét azóta, mióta körmös szakembernél járt. Megjelent a vendégek azon igénye, hogy bizony akár két-három hét után is ugyanolyan ápolt, igényes kézzel jelenhessenek meg munkahelyükön, családjuk – párjuk előtt, mintha éppen a szalonból léptek volna ki. Erre az igényre jelentenek megoldást a körömágyhosszabító zselék.

 

Azonban nem elég, hogy a legújabb fejlesztéseket használjuk.  Szerencsére egyre többen felismerik, hogy folyamatos továbbképzés, fejlődés nélkül nehéz megmaradni a műkörmös szakemberek palettáján. Szakmánk egyik legfontosabb ismérve az igényesség. Igényesnek kell lenünk a szalonunkban, rendet, tisztaságot kell tartanunk, igényesnek kell lennünk saját magunkra vonatkozóan is, de legfőképp szakmailag kell igényesnek lennünk.

 

Olyan anyagot kell választanunk, melyben vendégünk nem fog csalódni, ami követi a divattrendeket, újabb és újabb lehetőségeket tartogat számunkra, illetve olyan cégtől kell vásárolnunk, ami lehetőséget nyújt számunkra a szakmai továbbfejlődésre, mely olyan képzéseket biztosít, mely által tartani tudjuk a tempót a rohamosan fejlődő, folyamatosan változó műkörmös világban. Nem elég ismerni a körömágyhosszabbító zselék jellemzőit, tudnunk a létezéséről, pontosan tudnunk kell használni is azt. Szükséges, hogy időről időre részt vegyünk továbbképzéseken. Sajnálatos módon leginkább a díszítő továbbképzések népszerűek manapság, hiszen az itt tanultak azonnali látványt nyújtanak vendégünk számára, azonban legalább ennyire fontosak az építő továbbképzések is.

 

Pár évvel ezelőtt még el nem tudtuk volna képzelni, hogy körömágyhosszabítással készítsünk el egy körmöt. Azt gondolom, mára ez már nélkülözhetetlen, aki szakembernek tartja magát annak alkalmaznia kell a szakma újításait, mellyel vendégei elégedettségét növelheti.

 

Több műköröm alapanyag nagykereskedésben találunk már körömágyhosszabító zselét, a választás a mi saját döntésünk, azonban itt is szem előtt kell tartani az igényességet, a megfelelő választékot. Egy körömágyhosszabbító anyagnál nagyon fontos, hogy tökéletesen fedjen. Fontos, hogy szép vékonyan is tudjunk vele dolgozni. Ehhez szükséges az anyag megfelelő mértékű pigmentációja. Biztosan sokan jártak már úgy, hogy hiába használta a körömágyhosszabító anyagot, mégsem takart tökéletesen, nem az elvárt eredményt nyújtotta.  Az ilyen anyagokkal nem is tudunk megfelelő munkát kiadni kezeinkből és ezáltal vendégeket veszíthetünk.

 

A hátsó bőrredőnél javasolt az anyagot elvékonyítani, hogy elkerüljük a lenövési kontúr megjelenését A másik fontos dolog, a helyes színárnyalat megválasztása. Legalább egy sötétebb és egy világosabb árnyalatú körömágyhosszabító anyagnak lennie kell szalonunkban, mert minden vendégnek más és más a bőrszíne, más tónusú a bőre. Ha tényleg igazán igényesek vagyunk a munkánkra biztosan lapul még egy brilles csillogású körömágyhosszabító zselé a fiókban, azon vendégeink számára akiknek lételeme a csillogás.  De vigyázunk, mert ha nem megfelelően választjuk meg a körömágyhosszabító zselé színét vendégünk nem fogja magáénak érezni körmeit és tényleg mű körmöt fog viselni.

 

A körömágyhosszabító zselék amennyiben megfelelően fednek, a mosolyvonalat lenövésmentesség teszik.  Vendégünk még 3 hét után is elégedett lesz munkánkkal és valószínűleg nem is igazán a lenövés, sokkal inkább egy új minta, szín kedvéért fog minket felkeresni..