Hírek - LadyLash kérdezz-felelek: amit a pillásodtól mindig meg akartál kérdezni!


Sokszor félve jelentkeztek szempilla modellnek, vagy kérdésekkel teli érkeztek a szalonokba a pillás szakembereitekhez. Pedig ez egy csodás szakma tele részletekkel, apró trükkökkel folyamatos tanulással, gyakorlással, kihívásokkal és megszépítéssel. Sokat olvasgattam és tapasztaltam - saját bőrömön is- és úgy gondoltam, néhány fontos dolgot beszéljünk át.

Mit jelent az 1D- 2D- 3D?

A saját - természetes szempillánkra applikált szintetikus szálak száma adja meg. Tehát amikor 1 szál pilla kerül fel 1 saját szempilládra az az 1D vagy Classic Style 1:1. Ha 2 szál , akkor az a 2D, ha 3 az a 3D és így tovább! A kozmetikusok is általában- bár már egyre kevesebben- de a Classic Style 1D-t még mindig 3D - nek hívják! Ezzel jó ha tisztában vagyunk és pontosítjuk mit szeretnénk.

 

Mi a Volume pillasor?

A szempilla volumenének (sűrűségének) a növelése, egy dúsítási technika az ívek és szálak kombinálásával.

 

 

Miben különbözik a szálankénti szempilla hosszabbítás (Classic Style 1:1) és a Light Volume technika?

Más szálvastagságú és hosszúságú szempillákkal, más típusú ragasztóval, -gondolok itt a kötési idők gyorsaságára- más technikájú felvétellel és felhelyezéssel épül fel egy Volmue szett. A két technikához használt csipeszek is különböznek. A Volume technika elsajátítása előtt, egy Classic Style alaptanfolyamra, biztos kézre és folyamatos gyakorlásra van szükség a következő Volume 2D- Duplázó technika képzésig. :)

 

Miért kell szeparálni építés alkalmával az alsó pillasoromat?

Sokak számára kellemetlen lehet, egyebként nem az! Sokan idegenkednek ettől az érzéstől, ha valaki a szemünknél matat. Az építés során mi nem látjuk, hogy mely pillátok tartozik a felső, és mely pillátok az alsó pillasorhoz. Főleg ha hosszúak- összekuszálódhatnak. 

Fontos, hogy az alsó szempillasor teljesen el legyen szeparálva a felsőtől, mert csak így kerülhető el a két pillasor összetapadása. Rendkívül körültekintően kell eljárni ennél a munkafázisnál is. A legjobb, ha az orvosi papírragasztót és a zselés szemalátétet egyszerre használjuk a szemfeldagadás - ödéma elkerülése érdekében. A zselés szemalátétek, a hegyes eszközeink ellen is védelmet nyújtanak a szálak felhelyezése közben. 

Mindig csak minőségi anyagokat használjunk! Mással nem lehet helyettesíteni! Az a lényeg, hogy megfelelően tapadjon, neked ne okozzon kellemetlenséget ne szúrjon - erről mindig kérdezlek- és a Stylistodnak is tökéletesen látható és hozzáférhető legyen a pillasorod a továbbiakban az előkészítéshez/ zsírtalanításhoz/, építéshez. A Stylistok kellemes közérzetben telt és tökéletes- minőségi munkát szeretnének kiadni a kezükből - sérülés okozása nélkül. :)

Hogyan választjuk ki a szempilla szálak vastagságát?

Az új fejlesztéseknek köszönhetően mostanra szempilla hosszabbításhoz 0.12 - nél vastagabb szálakkal nem dolgozunk, esetleg  maximum 0.15mm. Az ennél vastagabb szintetikus szálakból épült szett káros is lehet. 
Az ok: - súlyánál fogva terheli a saját pillaállományt, ami a szempilláink végleges elvesztéséhez is vezethet! Ezt igen komolyan kell vennünk!
Egy gyakorlott szempillás 0.12 vagy 0.10 - es pillákból is képes természetes, és szépséges frame vonalú szettet építeni, többféle méretből. 2D - azaz a duplázó technikánál- 0.12, de inkább 0.10- es pillákból építjük a pillasort, a 3D- től felfelé pedig 0.07; 0.06; 0.05; 0.03 könnyített pillaszálakat használhatunk.
Ebben az esetben nem szorozzuk a pilla méretét a súlyával, itt 2db 0.07-es pilla NEM egyenlö a 0.15-ös pillával!

 

Folytatás hamarosan!

LadyLash szempillás oktatásokat itt találtok.

LadyLash pillákért és kiegésztőkért kattints ide.