Hírek - Így bírd ki a karácsonyi hajtást! Tippek Marton Bettinától


Hogyan használjuk fel az időnket? Milyen díszítéseket alkalmazzunk? Mit vár tőlünk a vendég? Erre és sok más kérdésre ad választ Marton Betti karácsonyi teendőinket összefoglaló cikke.

 

Karácsony közeledtével nem csak az áruházakban van őrületes forgatag, de a szalonokban is. Minden vendégem a karácsony előtti héten szeretné rendbe tetetni a kezeit és általában ilyenkor kérik az év legcsillogóbb, legkülönlegesebb körmét.

A nehézség a dologban az idő. Míg egy átlagos héten a mintásabb, bonyolultabb körmökre tudok több időt hagyni, ilyenkor, az egymás után láncban érkező vendégeknél, ez lehetetlen. Hogy mégis új, egyedi, különleges, de gyors mintákkal tudjam elkápráztatni a klienseket, már december elején készülök ötletekkel. Azoknak, akik nem biztosak magukban, vagy csak inspirálódni szeretnének, mindenképp továbbképzést javaslok, amelyeket ITT nézhettek ki magatoknak.

Készüljük fel mintákkal az ünnepi hajtásra 

Mivel a vendégeim többsége rám bízzák magukat, így csak gondolatban kell  megtervezem a ünnepi körmüket. Érdemes azonban a nagy hajtás előtt készíteni egy különböző stílusú mintákkal megfestett margarétát, így eltudjuk kerülni a "jajj, inkább fessünk mást" vagy "hát, én nem ilyenre gondoltam" mondatokat. Fontos azonban, hogy gondoljunk mindenki ízlésére! Legyenek francia és teli alapok, visszafogott és csilli-villi minták egyaránt. Nálam nem tellik el év csillag, cukorka technikás hópihe, transzferfóliás díszítés és Swarovski kövek nélkül. Színben nagyon népszerű a piros, az arany, az örök francia, a nagyon sötétkék fehér mintával (téli éjszaka hangulatát kelti) és az ősszel megjelent Chrome díszítések, számtalan varriációja. A lényeg, hogy ilyenkor minden körömbe tegyünk egy kis csillogást.

Karácsonyi hangulat a szalonban 

Ne felejtsük el, hogy a vendégek nem csak szépülni, de pihenni is jönnek hozzánk. A körmökön kívül a szalont is hangoljuk karácsonyi díszekbe. Elég egy illatos gyertya, halk zene vagy egy kisebb ünnepi dekoráció a meghittebb hangulathoz. S bár nekünk sietnünk kell, hogy mindenkivel időben végezzünk, arra figyeljünk, hogy a vendég ezt ne érzékelje, és ne gondolja, hogy összecsapjuk a munkánkat.

Vendégek megajándékozása igen vagy nem?

Én személy szerint minden évben eltervezem, hogy készülök majd valami aprósággal, de a nagy sürgés-forgásban ez eddig sajnos elmaradt.

Gondoltam már arra, hogy egy kis dobozba dobok cetliket amikre 5-10-20%-ot írok és a következő szolgáltatás árából levonom a húzott kedvezményt.

Ugyanez működhet, ha pár száz forintos dolgokat (reszelő, kis kiszerelésű krém, csoki stb.) írunk a papírokra.

Külön gondolhatunk a több éves törzsvendégekre is, akiknek akár egy illatgyertyával, körömágy olajjal, saját készítésű sütivel kedveskedhetünk.

Az ajándékokat érdemes lehet személyessé is tenni. Egy-egy idézettel, gondolattal vagy csupán az egész éves hűség köszönetével.

Hogy bírjuk a hajtást, figyeljünk magunkra!

Nem utolsó sorban érdemes magunkra is odafigyelnünk! Két vendég között hagyjunk 5-10 percet, amikor kicsit felállunk, megtornáztatjuk a végtagjainkat, teszünk egy rövid sétát a friss levegőn, vagy elkortyolunk egy forró kávét/teát. Higyjétek el nem csak az elmétek és testetek fog felfrissülni, de a következő vendéget is újult erővel tudjátok fogadni!