Hírek - Egy műköröm ára - Marton Bettina írása


Elérkezett az idő, hogy beszéljünk az árakról. Megint egy csoportban akadtam a témára, amivel teljesen egyet értek és gondoltam mondatokba foglalom a véleményemet.

Minden vendég álma, hogy gyönyörű, tartós, csillogó és persze olcsó körmöket kapjon a körmösétől. Sokan rengeteg szakembert kipróbálnak, hogy megtaláljak azt, aki mindezt egyszerre teljesíti nekik. A kőkemény tapasztalat persze azt mutatja, hogy ilyen nem, vagy csak addig létezik, amíg rá nem jön a műkörmös, hogy áron alul dolgozni teljesen értelmetlen és mínuszos.
 
 
 

 Hogy mi a fene kerül annyiba, egy körömbe?

 
Első sorban a minőségi alapanyag. Nem mindegy, hogy milyen minőségű   sablonnal, zselével, ecsetekkel, UV lámpával vagy kövekkel készül egy köröm. Mindenki Swarovski csillogásra vágyik, műanyag kő árában, ez   sajnos lehetetlen.
Másodjára vegyük a szaktudást. Elvégezni egy OKJ-s képzést nagyon  kevés. Úgymond ez csak mindennek az alapja, összehasonlításképp az  általános iskola alsó tagozatához tudnám hasonlítani. Ha igazán jó helyen  akartok körmöt csináltatni, akkor oda jártok, ahol a körmös fejleszti magát. Ahol mindig vannak új ötletek, új színek és nem ismerik azt a szót, hogy lehetetlen. Nyilván egy szakembernek ilyen szintre eljutni nem kevés  befektetés, amit vissza is kell pörgetnie, hogy újabb és újabb technikákat, díszítéseket tudjon tanulni.
Harmadiknak pedig mondanám a járulékokat, bérleti díjat, rezsit. Egy vállalkozónak (hiszen a legtöbb körmös az) nincs fizetett szabadsága és táppénz. A kutyát nem érdekli, ha valamilyen okból nincs bevételed, neked akkor is vannak kötelezettségeid, amiket minden hónapban be kell fizetned. Ezért mindig kell pluszban tartalékolni, az ilyen esetekre. Nyilván ezzel  sokan  tisztában vannak, de nem mindenki. Na már pedig. Ha vannak elvárásaink, akkor azokat bizony meg is kell fizetni. Ne akarjunk bélszínt venni csirkecomb árban és Gucci táskát a kínaiban.
 
Kicsit körbenéztem az árakban, és rákellett jönnöm, a köröm az egyik legolcsóbb szolgáltatás. Vegyünk vidéki árakat és jó szakembereket. Egy fodrász egy festés-hajvágásért elkér min. 8000Ft-ot, és akkor nagyon olcsón számoltam és nem derékig érő hajad van és nem ombre hajat kértél... egy szempilla szintén ilyen árban mozog, az első építés pedig sokszor egy köröm árának duplája vagy akár triplája is lehet... A kozmetikában egy arctisztítás, szemöldökszedéssel/festéssel szintén hasonló árakat kóstál. Ezen szolgáltatásokat is nagyjából havonta végeztetjük és mégis mind drágább, mint általában egy köröm, egy vidéki szalonban.
 

És ugye itt jön, hogy mit kell tudnia egy körmösnek. 

 
A takarítónőtől, az összeszerelő operátoron át az egyetemistákig mindenkinek tartós, szép körmöket kell építenünk. Nem lehet kifogás, fel kell ismernünk a körömtípusokat és a saját körömhöz legelőnyösebben passzoló formát kell megtalálnunk és elkészítenünk. A legigénybevett kezekből kell kihoznunk a legjobbat, a legszebbet. Ez nem egyszerű! Precíz, pontos munkát végzünk nagy odafigyeléssel nap, mint nap. A szalonmunka után bújjuk a körmös csoportokat, hogy még jobbak legyünk és szinte körmökkel álmodunk. Szenvedély ez, amit szenvedéllyel adunk nektek a körmök által, és amit meg kell fizetni.
 
Mert amióta világ a világ, az egyediség, a kézi művesség, a minőség soha nem tartozott az olcsó dolgok közé! Tájékozódj előre az általad kiválasztott köröm áráról a körmösödnél, és akkor nem ér csalódás! A műkörmök SEM anyagárban készülnek, minden plusz munkának ára van!
 

Marton Bettina továbbképzéseire ITT tudtok jelentkezni!