Hírek - BrillBird sikerek és küzdelmek a londoni Nailympián


A Nailympia a műkörmösök legnívósabb versenye, amelyet minden évben három kontinensen rendeznek meg: az USA-ban, Ausztráliában, és legutóbb Londonban. A verseny helyszín monumentális, a tömeg elképesztő és a hangulat egyszerre rémisztő és felemelő egy műkörmös számára, 12 kategóriában 900 versenyző indult.

A magyar BrillBird csapatot idén Herczeg Adrienn, Kispál Luca és Majoros Ágnes oktatóink és Herceg Enikő alkotta. Mindannyian több hetes felkészüléssel mögöttük utaztak Londonba, hiszen oktatások és szalonmunka mellett nem egyszerű még egy ilyen szintű versenyre is a gyakorlás.

A Nailympián számtalan versenyszámba lehetett nevezni, nagyon sok szabály és kitétel volt, amiből egyet említve: ha valaki már dobogón állt más nagyobb versenyen akkor profi kategóriába kerül, ha pedig ez az első alkalom, akkor kezdő kategóriásnak számít lehet akár mester oktató is.

Az eredményhirdetést a csajok Facebook Live videóban közvetítették, miközben mi itthonról nagyon szurkoltunk és izgultunk értük. Nagy öröm volt számunkra, hogy Herczeg Adrienn OKJ-s oktatónk egy ezüstérmet szerzett Gel Sculpture Division 2. versenyszámban és három bronzérmet Gel Tip&Overlay Division 2, Perfect Match Division 2, Salon nails Division 2 kategóriában.

Herczeg Adrienn mesélt nekünk a felkészülésről, a versenyről: ,,A felkészülés ideje alatt sok nehézségem volt, sorra mondták le a modellek az időpontokat, így egyre jobban aggódtam és stresszeltem az indulás előtti nap késő estig még saját körmeimen gyakoroltam.
A verseny helyszín hatalmas volt, annyi munkaasztallal, hogy meg sem lehetett számolni, az elejétől nem láttuk a végét. Rengeteg versenyző volt, plusz a modellek, hatalmas tömeg alakult ki. Hihetetlen erős volt a mezőny, telis-tele rutinos műkörmösökkel, és nagyon kitartó modellekkel, azt meg kell említeni, hiszen órákig ültek egy helyben, utána pedig szintén órákig kellett várakozniuk a zsűrizésre.
Egyébként nem számítottam eredményre, hiszen ijesztő mennyiségű induló volt. Öt versenyszámban indultam és négy érmet hoztam haza. Ez több, mint boldogság, elégedettség, elismerés, de főként motiváció, hogy megéri a sok munka és még több kell a további fejlődéshez."

Szintén nagyon jó eredménnyel végzett Majoros Ágnes oktatónk, aki elképesztő mezőnyben 4. lett profi zselés építés kategóriában. ,, A verseny előtt minden körmöm lapos volt, átlátszó, nem voltak sarokpontjaim, az élvastagságom, hajlításom össze vissza. Mind-mind ami értékelési szempont az egy nagy nullát ért. Rengeteg elkeseredésen mentem keresztül de csak ezen járt az eszem, hogy hogyan javítsak! És rengetek segítséget is kaptam, hogy kinyíljon a csipám Assenbrenner Nikol és Bán Niki, Nikik a szerencséim! És 4. Lettem! Eszméletlen eredmény. Nagyon boldog vagyok!”

Kispál Luca oktatónk is elképesztő küzdelmeken ment keresztül a Nailympia versenyen, erről írt közösségi oldalán: ,,Stiletto munkám a londoni Olimpián, amivel Div 3-ban a legjobb magyarországi versenyző lettem.”Nem dobogós hely, de elképesztően büszke vagyok a munkára és magamra is, mert azt gondolom, a verseny közben fellépett komplikációt maximális nyugodtsággal és kreativitással kezeltem. Szerencsére a zsűrinek nem tűnt fel a javítás, és annak ellenére, hogy 2 köröm nem lett átreszelve, nagyon tetszett nekik, többen le is fotózták, nyilván ilyenkor elgondolkozik az ember, hogy mi lett volna, ha... de inkább már a jövő évi terveken gondolkozunk, mert nincs megállás!"

 

A magyar BrillBird csapat legfantáziadúsabb indulója Herceg Enikő volt, aki Fantasy kategóriában indult, modellnek férjét vitte és bezsebelte rengeteg induló közt az 5. helyet. Ő így írt a versenyről: ,,Fantasy kategória 5.hely. Ugyan dobogós helyezést nem sikerült elérnünk, de életemben először indultam 3Dben. Nem gondolnám, hogy ez egy rossz eredmény, hisz nagyon sokan voltunk, nagyon erős volt a mezőny. Nagyon Boldog vagyok, hogy itt lehettem, hogy megadatott ez az élmény,a részvétellel egy álmom vált valóra."

 

Gratulálunk a BrillBird Italia képviseletéből Rebeka Hurjuinak, aki két éremmel gazdagodott. Szintén egy éremmel gazdagodott első verseny Neringa Alsauskiene aki Brillbird UK színekben versenyzett.