Hírek - Kényelmes körmösök - Marton Bettina írása


A körmös csoportok tele vannak kérdésekkel teli szakemberekkel, szárnyaikat bontogató kezdőkkel vagy újdonságok után érdeklődő igazi veteránokkal. A legkisebb városban is egymást érik a körmök szépítői és továbbra is dübörög az OKJ, ahol egyre több és több szakember születik.

Ezekhez képest a továbbképzéseken, nyílt napokon és INGYENES  rendezvényeken szinte mindig ugyanazok a fanatikus, lelkes körmösök vannak. Összességében tehát borzasztóak az arányok. Ennyi körmös mellett mindenhol telt háznak kéne lenni!

Emlékszem mikor én végeztem, szinte csak Budapesten voltak  továbbképzések, rendezvények. A körmösöknek, főleg a vidékieknek mélyen a zsebükbe kellett nyúlniuk, ha megakarták tanulni az újdonságokat, ha  látni akarták az új technikákat vagy ha elsőként akarták megszerezni az  új termékeket. Emlékszem tolongtak az emberek a fizetős Beauty-n is, ahol  egy-két standnál sorban álltak a körmösök, hogy kapjanak egy mintát vagy  építést, a kedvenc oktatójuktól. 

 Aztán egyre több körmös lett, és egyre kevesebb a lelkesedés. 

 Most elvisszük vidékre a nyílt napokat, oktatásokat és, hogy még  kényelmesebb legyen ingyenes online bejelentkezéseket és rendezvényeket  is készítünk, hogy otthonról is tanulhassatok. De sajnos itt is  elszomorítanak a nézettségi adatok, tudván, hogy kis országunkban mennyi  körmös dolgozik.

Nézzük egy kicsit a másik oldalról a dolgokat!

Azt gondolom, akik itt Magyarországon felkapott oktatók, azok  világszinten is elismertek. Más országok sokszor eurók százait fizetik,  hogy a "híres" hazai oktatóktól tanulhassanak. Félreértés ne essék nem  csak magamról és a BrillBird oktatóiról beszélek! Összességében a magyar  körmösök nagyjairól! Míg itthon sokszor lemondásokba fulladnak  ezen oktatók olcsónak számító oktatásai, kint van, hogy már teltház  miatt nem tudnak új tanulót fogadni. Ezek mellett a cégek ezerrel  dolgoznak azon, hogy a szakemberek minden igényének megfeleljenek  (vidéki INGYENES nyíltnapok, táborok, oktatások, INGYENES szezonális  bemutatók, INGYENES ONLINE KÖZVETÍTÉSEK), sokan mégis a "play" gombot is  képtelenek megnyomni. Pedig az otthoni kanapéhoz közelebb nem nagyon  lehet vinni az új információkat, nem igaz? 

Ezzel egy irányba halad  ez a dolog. Egyre több és több egy szinten dolgozó körmös lesz. A  vendégnek szinte mindegy lesz kihez megy körmöt csináltatni, mert a  kimagasló/tudásra éhező/folyamatosan fejlődő körmös úgy is tele lesz, így  oda lehetetlenség lesz bejutni, a többi pedig kb. egy szinten dolgozik,  szóval ahhoz megy majd aki legközelebb van, vagy épp ráér! Egyre  nagyobb lesz a kínálat, ami ugyanazt a szolgáltatást nyújtja majd. 

 Lányok! 

 Ne hagyjuk, hogy ez idáig vezessen! 

Minimum tessék elmenni évi 2-3 továbbképzésre (nem feltétlenül hozzám, nem az önreklámozás a cél) bárkihez, aki szimpatikus és használjátok ki  az INGYENES lehetőségeket!  A gél lakkozás, nyomda, porok most trendik, de nem ezektől fogsz kitűnni! Nem ezektől leszel egyedi! 

 Egy szó, mint száz! 

 Tessék kilépni a szalon mókuskerekéből és nem csak a vendégek körmei, de Ti is felfrissültök az új ismeretek megszerzése után! 

 Mert ez a szakma ettől SZÉP és KREATÍV!