Hírek - A KÖRMÖSÖK viselkedése a szalonban - Marton Bettina írása


Elég sokk cikk íródott már a vendégekről, illetve a viselkedésükről csoportokban, blogokon és oldalakon. Azt gondolom, itt az ideje a másik oldalt is kicsit kielemezni.

Mielőtt műkörmös lettem, én is voltam jó pár szalonban, illetve később hozzám is érkeztek máshonnan vendégek, így most saját és elmondott tapasztalatokból írok.

 

 

Első körben tartsuk tiszteletben a vendég idejét!

Ugye mi sem örülünk, ha a megbeszélt 10 óra helyett, 10:30-kor érkezik meg a vendég, vagy mikor mi megyünk időpontra valahova, és a megbeszélt helyett, 1 órával később hívnak be minket.

Beszélgessünk a vendéggel (vagy legalább próbáljuk meg)!

Igaz, a vendégek leginkább a körmeik szépségéért keresnek fel minket, a tapasztalatom mégis az, hogy igenis értékelik ha közben jól is érzik magukat. Tanuljunk meg beszélni és ha kell, akkor hallgatni! Ne legyünk tolakodóak, ha valamit nem szeretne elmondani a vendégünk, akkor váltsunk témát vagy meséljünk egy kicsit magunkról!

Próbáljunk mindig, mindenkinek ugyanolyan minőségű szolgáltatást nyújtani!

Igen, nagyon nehéz a 9.vendégnél is olyan toppon lenni, mint a 2.nál, de meg kell próbálnunk, vagy a határainkon túl nem szabad vendéget vállalnunk! Mindenki ugyanannyit fizet egy adott szolgáltatásért és mi nem adhatunk ki különböző minőségű munkát a kezünkből.

Ne beszéljük ki a vendéget, másokkal!

Csúnya dolog az, ha a vendég bizalmasan megoszt velünk egy titkot és mi továbbadjuk. Amikor elszeretnénk mesélni egy hallott történetet, vagy tanulságként felróni a másik vendégnek, ügyeljünk, hogy MINDIG névtelenül tegyük! Sajnos akarva-akaratlanul is megeshet, hogy konfliktus alakul ki a szalonban, ilyenkor, ha mi hibáztunk, ismerjük el, meséljük el a mi szemszögünkből a dolgokat és próbáljuk tisztázni a helyzetet!

Legyünk kedvesek, mégis határozottak!

A szabályokat nem elég meghozni, szépen bekeretezve a falra akasztani, azokaz be is kell tartatni. Ha egy mulasztás történik a vendéged részéről, nem szabad letámadni, hanem illedelmesen kell vele közölni és indokolni, hogy neked ez miért nem jó.

Pl. Ha nem vagy gyerek barát szalon, nyugodtan mond a vendégednek, hogy: "Szeretnélek megkérni, hogy legközelebb próbáld meg elhelyezni a gyereket, mert téged zavar a munkában és nem tudsz időben és a megszokott minőségben dolgozni, ha közben valakire figyelni kell.

Vagy ha sokat késett a vendég: " Ne haragudj, de a sűrű beosztásom miatt, minden percem ki van számolva így ily mértékű késésnél már nem tudom a töltést vállalni! Esetleg egy gél lakk még belefér, vagy nézzünk új időpontot!"

Minden intelligens, normális vendég megérti az ilyen jellegű problémákat! Aki nem, azzal valószínűleg később is lesznek gondjaid, és előbb vagy utóbb, de különválás lesz a vége.

Próbálj hangulatos helyet teremteni a szolgáltatáshoz!

Ez nem azt jelenti, hogy többszázezres beruházással és lakberendezővel kell Hilton színvonalat létrehozni, elég egy kellemes, meghitt helyet varázsolnunk a szolgáltatásokhoz. Karácsonykor egy kis ünnepi világítás, tavasszal egy szép virág vagy pár meggyújtott gyertya, és máris jobban érzi magát a vendég nálunk :)

Tartsuk tisztán a helyünket!

Más a kupi, és megint más a kosz! Nemcsak az eszközeinket, de a helyünket is tisztán kell tartani! Ne álljon a por a lámpán, ne ragadjon az asztal és ne legyen piszkos a padló. Én sajnos a "csazazlegyenelőlamithasználsz" dolgot nem tudom megvalósítani, mert sok mindent egyik szalonból viszek a másikba, és ha elpakolom, tuti ott is hagyom, de ha fix helyen dolgozol erre is ügyelj! Nem túl esztétikus a káosz!

A szolgáltatás alatt, NE csináljunk semmi olyat, aminek mi sem örülnénk!

Ne együnk, ne pötyögjünk a fázisok között a mobilon, ne telefonáljunk 40 percet, mikor velünk szemben ül a vendég és ne beszéljünk önző módon csak magunkról!

Persze mindig adódhatnak olyan helyzetek, amikor mi sem tudjuk tartani magunkat a fent leírtakhoz! Ez esetben fontos, hogy ahogy mi elvárnánk, úgy mi is kérjünk elnézést a kellemetlenségért!

Van hogy elkésik az első vendég, vagy extrább mintát kér a második és máris 10-15 perccel meg is csúszunk! Ilyenkor a vendég előtt csúszik le egy falat, vagy körmözés közben ejtünk meg pár hívást, pár választ!

Nincs is ezzel gond, ha nem tesszük ezt rendszeresen...

Figyeljetek ezekre, hisz tudjátok: "Amilyen az AdjonIsten, olyan a FogadjIsten!"