Hírek - Kell-e pihentetni a természetes körmöt? Imádunk műköröm! <3


Folyamatosan felmerül a kérdés a műköröm szalonba járó vendégek körében illetve laikusok között, hogy kell-e pihentetni a természetes körmüket időről időre. Valóban károsítja, elvékonyítja-e a műköröm, gél lakk a természetes körmöt. Kell-e tartanunk a műköröm viselésétől? A válasz egyszerű és rövid, NEM!!!

Ha egy mondatban kéne válaszolnunk, akkor sem a műköröm sem a gél lakk nem károsítja körmünket, azonban egy nem megfelelő technikával dolgozó műkörmös vagy "kontár" igen. Amikor a köröm sérül, elvékonyodik műköröm vagy gél lakk viselését követően, az attól van, hogy a körmös vagy esetleg mi magunk új szett építésekor vagy új szín felvitele előtt túlságosan megreszeli/megreszeljük a természetes körmöt.

A körömlemez egy elszarusodott élettelen szövet, szaruképződmény, elhalt hámsejtek lapszerűen, lemezesen egymáshoz tapadó tömege, így az sem lélegezni, sem pihenni nem tud.

Hogy ezt a témát miért is vetettem fel pont most? Nyaralásról vissza érkezve nem volt időm még a munka és a lányok mellett új körmöt "varázsoltatni" magamnak, így megkértem egyik OKJ-s oktatónkat, hogy szedje le az igencsak lenőtt körmömet. Ezt követően egyértelműen látszott, hogy a több mint 10 éves folyamatos műköröm viselést követően is szépek, egészségesek és kicsit sem elvékonyodottak a természetes körmeim. Íme: 

Nem mondom, hogy sokáig így fog maradni a körmöm. Én személy szerint jobban szeretem, ha egy szép, különleges műköröm-csoda van a kezemen, és igen minden tudok azzal is csinálni, amiről szintén készítettünk már videót is - itt meg tudjátok azt is nézni: http://www.brillbird.hu/mukorom-video/78-mit-lehet-csinalni-mukorommel-mindent

Egy szépen kialakított műkörömöm csodákat tehet egy rágott körömmel, kecsesebbé, igényesebbé varázsolva viselője kezeit.

A lényeg, amit minden vendégnek tanácsolni tudunk, aki erős, szép körmöket szeretne:

- válassz szakembert, mégpedig olyat, aki betartja a megfelelő higiénés körülményeket szalonjában, folyamatosan fejleszti tudását  és megfelelő ismeretekkel rendelkezik

- amennyiben nem szeretnél már gél lakkot vagy műkörmöt viselni, ne te szedd le a korábban elkészített körmöt, de semmi esetre se feszegesd le!!! A legtöbb kárt ezzel tudod okozni saját magadnak, ami viszonylag hosszú idő alatt tud majd csak lenőni.