Hírek - Körmözés vs. Család


Körmözés vs. Család. Ugye ismerős a helyzet? Reggeltől-estig, hétfőtől-vasárnapig tele a naptár, körmös rendezvények egymás után, gyakorlás éjjelente és a pénztárca egyre csak dagad! Mindig erre vártál, ugye? De mit szól ehhez a párod vagy a család?

A saját vállalkozás nagyon jó dolog tud lenni, hiszen te osztod be az idődet és a munkádat is, viszont nagyon nehéz meghúzni a határt, hogy magánéleted is maradjon és ne hajszold túl magad! 
De ki tud ellenállni a boci szemekkel néző, imádott vendégednek, aki elfelejtett időben időpontot kérni, vagy az új vendégnek akinek esküvője lesz és csak a Te munkádat szeretné?! Néhány példa arra, amikor "kénytelenek" vagyunk sutba vágni az elveinket és akár reggel 5-re vagy este 10-re beírni a vendéget! 
Egy ilyen hosszú, fárasztó nap után, ugye nem is lenne jobb egy forró fürdőnél vagy egy kis kuckózásnál a pároddal, a kedvenc takaródban. De ne álmodozzunk! Forró fürdőt maximum a piszkos edények kapnak a mosogatóban, neked pedig marad a expressz takarítás, a házi feladat ellenőrzés és a zsörtölődés a sokadik elhúzódó munka miatt! 
Ilyenkor jusson eszedbe! 
A kapcsolatokat a közösen megszerzett élmények tartják életben. 
A munka, bármennyire a szenvedélyed, akkor is csak egy munka! Pénz a rezsihez, a megélhetéshez, a nyaraláshoz és vágyak megvalósításához! De mit ér, ha közben elveszted azt, akivel mindezt átélhetnéd? Aki melletted lenne, ha valahol kudarcot vallasz? 
Nagyjából semmit...

De mit lehet tenni? Hogyan maradjon harmoniában az imádott szakma és a még imádottabb család?

Először is mindenképpen tartani kell magunkat a meghúzott vonalhoz! Ne tegyünk munkát a családra szánt időbe, mert előbb utóbb biztos, hogy megbánás lesz a vége! Ha párod van, akkor idővel már nem fogja tolerálni, hogy mindig háttérbe helyezed, ha pedig gyereked, akkor le fogsz maradni az élete nagy pillanatairól! Egyik sem éri meg hidd el, hisz ahogy Marilyn Monroe mondta volt: "A siker csodálatos dolog, de az ember nem tud éjszaka hozzábújni, ha fázik."

Egy szóval:

Dolgozzatok alázattal, tisztelettel, szeretettel, imádjátok a munkátokat, de mindig ti fogjátok a gyeplőt! Ne engedjétek, hogy minden figyelmeteket és időtöket lekösse, mert így a világ legfontosabb dolgait veszíthetitek el! Ellenben viszont azt se engedjétek, hogy a párotok egyáltalán ne támogasson titeket! Persze itt ne a napi 14 órás munkaidő helyeslését várjátok el, csak szimplán tartsák nektek a létrát, amíg ti másztok felfelé!

Ha sikerül a saját, felállított (munka)szabályaid szerint élni, egyszerre leszel a sikeres körmös, feleség és anyuka!

Forrás: https://www.facebook.com/bettina.marton.16?fref=nf#