Hírek - Marton Bettina: Ötlethiányos vendégek kezelése


Rengetegszer kérdezték már tőlem a körmös ismerőseim, hogy mit kell figyelembe venni, ha különböző stílusú vendégektől szabad kezet kapunk. Milyen műköröm illik a különböző stílusú vendégekhez?

Könnyebb dolgunk van abban az esetben, ha egy visszajáró törzsvendégről van szó, hiszen ismerjük az öltözködését, személyiségét és stílusát. Nagyobb dilemmát egy új vendég okozhat, akit akkor látunk először, mikor betoppan szalonunk ajtaján. Sok "műkörömszűz" annyira tanácstalan az első alkalomnál, hogy szeretné teljesen ránk, a szakemberekre bízni magát. 

Vegyük sorba!

Törzsvendégek

Törzsvendégnél mindig végigpörgetem, az utóbbi, neki készült körmöket. Ha például eddig mindig kocka körme volt, de sokszor lepattant a sarka, vagy optikailag zsugorította az ujját, akkor most javaslom neki a praktikusabb ovális, vagy mandula kivitelt. Nagyon figyeljünk arra, hogy mindig a vendég ízlését és stílusát tartsuk szem előtt, még akkor is, ha az eltér a miénktől. Egy bankban dolgozó, klasszikus ruhákat viselő hölgyre ne erőltessünk neonpink körmöket és egy takarító nőre se a stilettot! 

Új vendégek

Az először látott vendégeknél nagyon sokat elárul a frizurájuk, öltözékük, sminkjük,  illetve a saját köröm formájuk.

Ha mondjuk extrém, felnyírt haja van és a bal keze tele van tetoválással, akkor szinte biztos, hogy egy bevállalós, vagány csajjal állunk szembe, és a francia mandula nála nem lesz túl nyerő. Ha egy igazi divatlady nyitotta ránk az ajtót márkás táskával az oldalán, a legutóbbi divat szerinti ruhában, és napszemcsiben, akkor nála mindenképp a trendet kell követnünk. Az egyszerűbb, vagy sportosabb nőknél nehezebb a szitu, de pár kérdéssel, könnyen eldönthető, hogy valójában mi illik hozzájuk. 

 

Pár kérdés, ami segítség lehet számodra:

1. Egyszínű vagy francia körmöt szeretnél? (Itt egyértelmű választ kapunk a vendégtől, jó kiindulási alap.)

2. Melyik körömforma tetszik Neked? (Hallgassuk meg a vendéget, de mindenképp mondjuk el saját véleményünket is. Előfordulhat, hogy neki a kocka köröm tetszik, de ha tömzsi ujjakkal és rövid, széles körömággyal rendelkezik, akkor az aligha lesz jó választás számára.)

3. Fontos számodra, hogy a körmöd mindig harmonizáljon az öltözékeddel? (Ha a válasz igen, akkor mindenképp nude, francia vagy a természetes, pasztell színeket javaslom, pár Swarovski-val vagy apróbb mintával díszítve. Itt a „kevesebb, néha több” elvet kell alkalmaznunk. Fontos, hogy a szép formára és az igényes, ápolt megjelenésű körmökre fektessük a hangsúlyt.)

4. Hol dolgozol? Mennyire veszed igénybe a kezedet és körmeidet? (A munkahelyi etikett és elvárás nagyon fontos, semmiképp ne hagyjuk figyelmen kívül! Ha pedig vendégünk fizikai, kerti, takarítói vagy szalag munkát végez, akkor ügyeljünk arra, hogy a köröm semmiképp se akadályozza őket munkájuk végzésében.)

5. Volt már műkörmöd, vagy ez lesz az első? (Ha a vendégnek még nem volt műkörme, akkor azt ajánlom, hogy ne egy hosszú, megszokást igénylő körömmel indítsunk. Készítsünk egy kényelmes, egyszerű, rövidebb fazont, hogy megszeresse, és rabja legyen a műkörömnek. Ne érezze kényelmetlennek, és ne akadályozza a mindennapi dolgokban, mert akkor egy jó időre el is mehet a kedve tőle.)

6. Mik a kedvenc színeid? Milyen színű ruhákat hordasz leginkább? (Ezzel a kérdéssel, képet kaphatunk vendégünk stílusáról, mindennapi viseletéről. Ha alkalomra készítünk körmöt én még az aznapra tervezett ruhájukról is kérek képet, és esetleg arról festek egy motívumot a körömre. Nagyon értékelni szokták, ezt a figyelmességet.)

 

 

Végül, nagyon fontosnak tartom, hogy ha a vendég megtisztel minket a bizalmával és ránk hagyatkozik, akkor ne okozzunk neki csalódást! 

Ha a terv megszületett a képzeletünkben, meséljük el neki és azt is, hogy mi alapján döntöttünk így! 

Nincs nagyobb elismerés, mint a végén a mondat, hogy "Nem bántam meg, és legközelebb is rád bízom! Gyönyörű lett!" :) 


Szeretettel várlak díszítő továbbképzéseimre, ahol minden kérdésedre választ kapsz majd tőlem! MEGNÉZEM BETTINA TOVÁBBKÉPZÉSEIT!