Hírek - Békefiné Müller Georgina: Tippek kezdő műkörmösök számára


Első hallásra úgy tűnhet, hogy ugyan már, manikűrözni, műkörmöt építeni bárki tud, akinek van egy kis kézügyessége. Hát bizony ez nem így van. Sokaknak fogalmuk sincs róla, hogy milyen egészségkárosodást okozhatnak egy rosszul elvégzett manikűrrel, vagy egy házi módon barkácsolt műkörömmel.

 

Erre sajnos én is sok példát láttam a szalonmunkám során. Sokan jöttek már úgy hozzám töltésre, hogy a fent lévő műköröm minősége említésre semvolt méltó, nem beszélve arról, hogy alatta a természetes köröm elvékonyodott, sérült, bepenészedett a szakszerűtlen munkától. Ezért mindenkit óvva intek attól, hogy a kedvezőbb ár miatt a „sufnituningot” válassza, illetve otthon barkácsoljon magának.
 
OKJ – az egészségért és a tökéletes szépségért
 

Szerintem senki sem gondolná, hogy egy OKJ¬-s tanfolyamon a tanulóknak mennyi elméletet meg kell tanulniuk ahhoz, hogy szakszerű, precíz, felelősségteljes munkát tudjanak kiadni a kezükből. Tanulnak anatómiát, bőrgyógyászati, ortopédiai alapismereteket, anyagismeretet, szakmai elméletet és nem utolsósorban vállalkozási alapismereteket is. Az elméleti tudással felvértezve óvják egészségünket, díszítik kezeinket és növelik önbizalmunkat.

Vállalkozni nem könnyű… Vannak előnyei és hátrányai is. Számomra a legfőbb előnye, hogy helyben dolgozhatok, nem kell napi 2-3 órát utazással töltenem, bármikor mehetek szabadságra, és olyan időbeosztásban dolgozok, ahogy én akarok, tehát családbarát szakma is. 

 

 

Tanulj tőlem műkörmösnek a BrillBird OKJ szakképzésén! Az induló csoportokról bővebb információt IDE KATTINTVA találsz.

 

 

Na de hogy is csináld az OKJ után?

Sokan nem gondolnak bele, amikor elkezdenek tanulni, hogy a későbbiekben mivel jár a szakmában való elhelyezkedés. Én OKJ oktatóként, minden frissen végzett tanulónak azt tanácsolnám, hogy először otthon gyakoroljon, járjon továbbképzésekre, fejlessze magát, majd ha úgy érzi, hogy szakmailag felkészült arra, hogy belevágjon a nagybetűs műkörmös életbe, mindenképp egy szépségszalonban próbáljon szerencsét, mivel itt könnyebben lehet új vendégkörre szert tenni.  

Ne felejtsük el, minden kezdet nehéz, de ha kitartóak vagyunk, egy idő után learathatjuk munkánk gyümölcsét és elmondhatjuk, hogy a „munkánk egyben a hobbink is”.

 

„ Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.”