Hírek - Marton Bettina: Mindannyian küzdünk vele – vendégkésés


A késős vendégek gyakran okoznak fejtörést a műkörmösök számára. De hogyan kezeljük ezeket a helyzeteket? Hogyan reagáljunk az elvesztegetett percekre? Marton Bettina nagyszerű tanácsokkal lát el ebben a cikkében is.

Ha késik…

Igaz, nem szeretnénk túl kemények lenni, de ha az "ejnye-benyje" nem segít, és rendszeressé válnak az 5, 10, esetleg 20 perces késések, akkor bizony a vendég tudtára kell adnunk azt, hogy ez nekünk nem csak egy manikűrrel egybekötött, csajos csevej, hanem a megélhetésünk forrása, a munkánk.

A teltházzal működő körmösök szigorú beosztás szerint dolgoznak. Pontosan ki van számolva az, hogy mennyi idő jut egy géllakkra, és mennyi egy Stiletto köröm megépítésére. Mondanom sem kell, hogy elég nagy a különbség a két időintervallum között.

 

Ha el sem jön…

Vársz 5 percet, mert biztos pirosat kapott a lámpánál... Vársz 10 percet, mert biztos sírt a gyerek, amikor otthagyta az oviban… De nem jön…. Rácsörögsz, de nem veszi fel… Akkor már tudod, hogy ez egy bukott ügy… 

Majd eszedbe jut az a 3 lány, akik időpontot akartak tőled, de nem tudtál adni, mert még egy fél órányi hely sem volt a naptáradban. Erre most ott ülsz, lyukas 2 órával, a mínusz köröm árával és dühöngsz, hogy legalább szólt volna, hogy nem érkezik meg, és akkor másképp alakítottad volna a napodat.


Ismerős a szituáció, ugye?

 

De mit csináljuk a folyton elalvó, elkéső és elfelejtő vendégekkel? 

 

Először is próbáljuk megértetni velük azt, hogy mi ebből élünk. A beírt vendégekre számítunk, és az általuk kifizetett körömből törlesztjük a hitelünket, és etetjük a családunkat. Az sem utolsó szempont, hogy a jövedelmünkből képezzük magunkat annak érdekében, hogy minél jobban kiszolgálhassuk vendégeink igényét. 

 

Legbiztosabb megoldás!

Ha ezzel nem érünk el sikert, és ezután is akadályokba ütközünk, be kell vezetnünk az ELŐLEG befizetését. Senkinek sem engedhetjük meg, hogy az időnkkel, és a pénzünkkel játsszon. Amikor időpontot kér, kérjünk el egy bizonyos összeget, biztosítva ezzel a vendég időpontra történő érkezését.

Ha nem szeretnénk ennyire drasztikusak lenni, kössük ki, ha a megbeszélt időpontra értesítés nélkül nem jön el, akkor csak úgy adunk új időpontot, ha az előző köröm árát, ami a vendég miatt hiúsult meg, kifizeti. 

Higgyétek el, az a vendég, aki megbecsül titeket, és a munkátokat, meg fogja érteni, hogy miért folyamodtok ilyen módszerekhez. Aki szerint pedig ez felháborító, azt irányítsátok át a szomszéd ház aljában dolgozó körmöshöz.

ÁLLJATOK KI MAGATOKÉRT!

 

 

             Szeretettel várlak továbbképzéseimre! MEGNÉZEM BETTINA TOVÁBBKÉPZÉSEIT


 

 

 

 

 

MARTON BETTINA: NYÁRI KÖRÖMTRENDEK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MARTON BETTINA: ÍGY HASZNÁLD A TRANSZFERFÓLIÁT