Hírek - Mi alapján válasszunk csiszológépet?


A legtöbb körmös mikor új csiszológép vásárlás előtt áll, legyen kezdő vagy gyakorlottabb, felmerül a kérdés, hogy mi alapján válasszak? Melyik bírja hosszú távon? Persze ne is legyen túl drága!

Abban talán egyetérthetünk a piacon található legtöbb termékkel kapcsolatban, hogy az árképzés mindig egyfajta minőséget mutat! Lásd egy új BMW és egy új Opel árát, egy professzionálisabb felhasználásra szánt eszköz magasabb minőségű, strapabíróbb anyagokból készül, így élettartama is jóval kitolódik! Ez így természetes, fontos, hogy legyenek árkülönbségek, amit sok esetben minőségkülönbséggel lehet kivitelezni.

De hogyan is döntsünk? A gépeknél elsősorban a fordulatszám jelzi az erősséget.  15-20000, 20-25000 vagy akar 30000 fordulaton képesek dolgozni. Ez persze nem azt jelenti, hogy a maximum fordulaton kellene használni a géped, mert az sem az eszköznek sem pedig a használt csiszolófejnek nem tesz jót. Erről egy következő cikkemben olvashattok. 

Minél gyengébb egy gép teljesítménye, annál nagyobb erőt kell kifejtenie, illetve nekünk is jobban, szinte már erőltetve a felületre nyomva tudjuk használni. Ez inkább akkor lényeges, mikor több vendéget csinálunk meg egy nap, hiszen a gép arra való, hogy gyorsítsa a munkánkat. Viszont így nem tudunk hatékonyan dolgozni, ezáltal haladni sem! Nem beszelve arról, hogy a kifejtett nyomás hatására a motor erőlködik, ezáltal könnyedén le tud égni. A másik kellemetlenséget ilyenkor a kézi egységben érezhető rezgés okozza, amit nem csak mi érzünk, hanem a vendég is (ez nem túl kellemes). Az ilyen gyengébb gépek tehát otthoni használatra napi 2-3vendég kormének elkészítéséhez ajánlanám. (Shell Drill) illetve a pedikűrösöknek a lábon levő gél lakk eltávolítására. 

A következő kategóriát az Expert Drill képviseli. Könnyű kézi egység jellemzi, fordulat állítható mindkét irányba, ami azért fontos, mert így balkezesek is kiválóan tudjak használni, illetve vannak olyan reszelés technikák (mint pl.: orosz manikűr) ahol a fordított forgás irányt kell használnunk. Felső részen a különböző fejeknek apró lyukacskák vannak kialakítva, hogy azokat kényelmesen tarolhassuk. Végül pedig egy lábpedál is képes a kézi egységet működtetni, ha valakinek kényelmesebb lenne ez a megoldás.


Végül,de nem utolsó sorban a csiszológépek Rolls Roysa hamár autós hasonlattal éltem, a Brill Drill. Itt már viszonylag minimális a különbség az előző géphez képest, de gyakorlott kéz érzi azt az apró finomságot, könnyedséget, amivel ez a gép dolgozik. Erős mikromotorjának köszönhetően még erősebb így a napi 10-12 óras munkát is kiválóan bírja! A csiszolófej tárolásra szinten megtalálható a kialakítás illetve a lábpedál és az elengedhetetlen forgás irányváltoztatás. 

Annak ellenére, hogy ez a legdrágább gépünk, mégis érdemes eldönteni vásárlás előtt, hogy milyen hosszú távra gondolkodunk gépünkben? Illetve figyelembe venni a felhasználást. Személy szerint legalább 6 éve használom a gépet és soha semmi problémám nem volt vele! Ha napi szintre lebontom az árát kb. 25 forintra jön ki. Ez elég jól hangzik. Ne sajnáljuk magunktól a jót, hiszen ezzel keressük meg a jövedelmünket. Ha már azt csináljuk, amit szeretünk, úgy csináljuk, hogy szeressük sokáig és ne bánja egészségünk!

Amit viszont mindenképp érdemes tudni! Az apró finom por, amit lereszelünk, óhatatlanul a gép belső részébe tud megragadni. Ez pedig a csapagy szorulását, megállását eredményezi. Fontos, hogy tartsd karban géped, tisztítsd, így megnöveled élettartamát. Egy jó porelszívó is nagy segítség lehet ebben ( Tornado asztali). Abban az esetben, viszont ha mégis meghibásodna géped, 1év teljes körű garanciát vállal a cég blokk ellenében, de természetesen utána is kedvező áron tudja biztosítani a náluk vásárolt gépek szervizét. 

Tipp:

Ha jó áron szeretnél hozzájutni a számodra legmegfelelőbb géphez, figyeld hírleveleinket, havi akciónkat, Facebook és Instagram oldalunkat. 

Bán Niki továbbképzéseire ITT tudtok jelentkezni!